Ministrul de Interne, Lucian Bode, declaraţii despre incendiul de la Constanţa: „În maximum o oră premierul Cîţu va comunica măsurile pe care le-a dispus”

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, conform ultimelor informaţii existând până acum şapte victime dintre pacienţii care erau internaţi la secţia de Terapie Intensivă.

01 oct. 2021, 14:07
Ministrul de Interne, Lucian Bode, declaraţii despre incendiul de la Constanţa: „În maximum o oră premierul Cîţu va comunica măsurile pe care le-a dispus”

Lucian Bode, ministrul de Interne, a oferit primele declaraţii oficiale de la nivelul Guvernului, în urma tragicului incendiu de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

„S-a petrecut o tragedie, 7 oameni au murit. Transmit condoleante familiilor indoliate. Asa cum stiti, a fost prezentata de catre ISU o fisa a evenimentului. La 9:48 am fost sesizati la 112, la 9.53 am activat planul roşu, la 9:56 au ajuns pompierii la fata locului.

Incendiul a fost neutralizat in mai putin de o ora.

Cateva concluzii preliminare. In spital erau 125 de pacienti, 10 erau la ATI. In acest moment, investigatorii clarifica daca avea sau nu obligatia sa detina autorizatie de securitate la incendiu.

Era un plan de conformare pe componenta medicala, de care a vorbit ministrul Cseke.

Citeşte şi: Incendiul de la Constanţa în presa internaţională: Sistemul românesc al sănătăţii, afectat de corupţie

Pe componenta de ISU, am avut un contriol in noiembrie si unul in febriarie. Au fost constatate nereguli si s-au aplicat sanctiuni, dar despre acestea va vorbi domnul Raed Arafat, care este la fata locului si coordoneaza ancheta.

S-au deplasat specialisti ai Serviciuui de Criminalistica si ancheta a fost preluata de Parchetul Constanta.

Vreau sa va spun ca prioritatea 0 a fost sa ne asiguram ca toti pacientii sunt in siguranta. Sunt 46 de pacienti la UPU si 64 la alte spitale. In mai putin de jumatate de ora domnul Arafat va prezenta concluziile preliminare si in maximum o ora domnul Citu vabcomunica masurile dispuse. Am  fost in permanenta n comunicare continua cu dansul, cu min Sanatatii si cu Raed Arafat.

Vorbim despre sapte persoane decedate, este o ancheta in desfasurare acolo si cei care au comunicat gresit va vor explica. Eu am venit ca sa ofer opiniei publice informatia corecta.”, a declarat Lucian Bode.

Citeşte şi: Prima reacţie a PSD după tragicul incendiu de la Constanţa: „Criminali! Asta sunteţi! 12 incendii şi 32 de decese în spitale, toate în guvernarea Dreptei”