Lucian Boncu, alias „Spaima Timişoarei”, ELIBERAT DIN AREST. Interlopul era acuzat de FAPTE GRAVE

Lucian Boncu, unul intre cei mai periculoși interlopi din Timișoara, a fost eliberat din arest preventiv. Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri.

08 apr. 2020, 06:50
Lucian Boncu, alias „Spaima Timişoarei”, ELIBERAT DIN AREST. Interlopul era acuzat de FAPTE GRAVE

Tribunalul Timiș a considerat că Lucian Boncu nu reprezintă un pericol și că poate fi plasat, fără probleme, în arest la domiciliu. Decizia putea fi contestată de procurorii DIICOT, lucru care nu s-a întâmplat. Astfel, interlopul nu are voie să părăsească domiciliul şi îi este interzis să discute cu ceilalţi membri din gruparea infracțională pe care o conducea.

Lider interlop din Timişoara, înregistrări şocante: „Când îi f..t o palmă, crede-mă, Robu pe loc din pat sare”

„Caracteristic tuturor furnizorilor grupului infracțional este faptul că distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali și consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului. De asemenea, furnizarea cantităților de droguri se realiza de cele mai multe ori în incinta unor imobile folosite de aceștia. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, din cercul de dealeri locali fac parte și cetățeni sârbi, care au surse proprii de aprovizionare din Serbia. De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecți își investeau banii obținuți din traficul de droguri și în alte activități lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obținerii de profituri mai mari. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane”, este comunicatul DIICOT din 23 octombrie 2019.