Campionul Bute a sosit în România: Aveam nevoie de un meci ca acela cu Johnson

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, intră în vacanţă după ce şi-a apărat pentru a noua oară la rând centura. El a sosit vineri în România, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 12:16
Campionul Bute a sosit în România: Aveam nevoie de un meci ca acela cu Johnson

Lucian Bute s-a întors acasă tot cu centura de campion IBF la categoria supermijlocie şi a vorbit despre meciul cu Glen Johnson, câştigat la puncte, în 12 runde, şi cu preţul unei accidentări. Bute a menţionat că nu îi pare rău că nu l-a învins pe Johnson înainte de limită, deoarece are nevoie şi de experienţa luptelor de 12 runde pentru a-şi păstra titlul mondial pentru cât mai mult timp.

„Johnson a fost un adversar foarte experimentat, foarte bun, rezistent, un bun încasator. Stabilisem o strategie, ştiam că va fi foarte greu să îl înving înainte de limită şi mi-am dozat energia pentru fiecare repriză în parte, ca să-mi asigur victoria. Doi arbitri mi-au dat victoria în toate rundele, deci sunt poate singurul care l-a bătut pe Glen Johnson la o asemenea diferenţă de puncte. Am tras un semnal de alarmă pentru toţi boxerii din categoria mea care vor să mă înfrunte şi care au vorbit de-a lungul timpului că sunt supraestimat, că de fapt nu am valoare şi o alte lucruri de genul acesta. Nu tot timpul trebuie să câştigi înainte de limită ca să faci pe plac unora. A fost o experienţă şi am nevoie de meciuri de acest gen pentru că pe viitor vor veni adversarii mult mai bine pregătiţi„, a spus Bute.

Glen Johnson are capul foarte tare. L-am lovit cu stânga foarte tare în repriza a patra şi am simţit ca un curent care mi s-a dus până în umăr. Nu e o scuză, dar după aceea stânga nu a mai avut aceeaşi eficienţă. Acum sunt mai bine, dar după meci, duminică, luni şi marţi, nici nu puteam să închid pumnul„, a adăugat campionul mondial.

Lucian Bute l-a învins pe Glen Johnson în cel de-al nouălea meci în care şi-a pus în joc titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Bute s-a impus la puncte în faţa adversarului său de 42 de ani.