Lucian Bute, afectat de greva angajaţilor ROMATSA. Pugilistul nu a putut pleca la Paris

Pugilistul Lucian Bute nu a putut pleca la Paris de pe Aeroportul Henri Coandă, de unde avea legătură spre Montreal, marţi, din cauza grevei angajaţilor ROMATSA.

30 mai 2017, 17:26
Lucian Bute, afectat de greva angajaţilor ROMATSA. Pugilistul nu a putut pleca la Paris

„Am vorbit şi ne reprogramăm pentru mâine. Zbor cu cea mică şi nu e plăcut să mergi cu un copil de trei luni, dar nu avem ce face”, a declarat Bute, potrivit ProTV.

Lucian Bute voia să revină la Montreal alături de soţia sa Elena şi fetiţa lor Ema Anabella, născută la începutul lunii martie.

Greva controlorilor de trafic aerian – declanşată la ora 9.00 – a fost suspendată la ora 13.00, dar liderii sindicali avertizau că nu este încheiat conflictul de muncă.

Pe durata grevei, şase zboruri operate de compania low-cost Ryanair au fost anulate marţi, 18 curse ce trebuiau să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă au avut întârzieri de până la trei ore, în timp ce alte 16 curse ce trebuiau să decoleze au întârzieri de aproape două ore şi jumătate, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care operează aeroportul din Otopeni. La sosire, cea mai mare întârziere o are o cursă Blue Air care vine din Roma şi trebuia să aterize la Otopeni la ora 12.10, însă a fost programată pentru ora 15.00. La decolare, cea mai întârziere este la zborul Wizz Air de la Lisabona, care trebuia să aterizeze la ora locală 14.40 şi se estimează că va ajunge la ora 16.50.

Citește și: Conducerea ROMATSA a contestat în instanţă legalitatea grevei controlorilor de trafic aerian de pe 30 mai