Nadia Comăneci a uluit din nou mapamondul! Fotografie de colecție cu ”Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci este fără doar și poate una dintre cele mai mari gimnaste din istorie. Recent, ”Zeița de la Montreal” a uimit din nou întreg mapamondul după ce Ambasada SUA la București a postat o imagine de colecție realizată în urmă cu 48 de ani.

04 mart. 2024, 08:42
Nadia Comăneci a uluit din nou mapamondul! Fotografie de colecție cu ”Zeița de la Montreal”

Nadia Comăneci a uluit din nou mapamondul! Fotografia respectivă a fost realizată la New York cu puțin timp înainte ca Nadia Comăneci să câștige primul 10 din istoria gimnasticii.

Citește și Unde și-a tatuat Nadia Comăneci nota 10 de la Jocurile Olimpice din 1976. Designul a fost creat special pentru ea

Nadia Comăneci a uluit din nou mapamondul!

În imaginea respectivă, Nadia Comăneci apare ridicată în brațe de alt gimnast român legendar, Dan Grecu. La vremea respectivă, românca  care a scris istorie în gimnasică avea doar 14 ani.

”Nadia Comăneci, Dan Grecu și Ann Carr, în Madison Square Garden, New York, pe 3 martie 1976. Sportivii au făcut turul locației unde s-a desfășurat prima ediție a competiției internaționale de gimnastică – American Cup International Gymnastics. La ediția din anul 1976 a competiției, Nadia Comăneci a câștigat medalia de aur, în timp ce Dan Grecu a cucerit medalia de argint”, au scris reprezentanții Ambasadei SUA pe Facebook.

Câţi bani primeşte Nadia Comăneci ca rentă viageră de la statul român în 2024

Nadia Comăneci a împlinit 62 de ani în luna noiembrie a anului trecut şi continuă să fie recompensată pentru cariera de excepţie pe care a avut-o. Fosta gimnastă este pe lista celor 593 de mari sportivi români care încasează o rentă viageră din partea statului.

La finele anului trecut, Guvernul României a decis să nu majoreze sumele acordate foștilor sportivi de anvergură, inclusiv rentele viagere. Astfel, conform Ordonanței de Urgență Nr. 115/2023, rentele viagere sunt acordate în aceeași măsură ca în luna decembrie 2023. Conform acestor reglementări, Nadia Comăneci primește lunar suma de 16.635 de lei, echivalentul a 3.348 de euro, ca rentă viageră din partea statului român. Această sumă reprezintă o recunoaștere a contribuției excepționale a Nadiei Comăneci la sportul românesc și la reprezentarea țării în competițiile internaționale. În prezent, fosta mare gimnastă locuiește în Statele Unite, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul.

În total, 35 de români primesc renta viageră maximă de la statul român, pentru merite deosebite. Alături de Nadia Comăneci, pe aceastălistă se mai află, printre alţii, Doina Melinte, Gabriela Szabo, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Gina Gogean, Sandra Izbaşa şi Alina Dumitru.

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Cu cinci medalii olimpice de aur, trei de argint şi una de bronz, se numără printre cele mai bune gimnaste şi sportive ale tuturor timpurilor. În total, are 24 de medalii castigate la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale si Campionate Europene, dintre care 16 de aur!

Citește și Adevărul despre „idila” dintre Nadia Comăneci și Ștefan Bănică Jr.: „A rămas gravidă cu el”