LUCIAN BUTE – ANDREA DI LUISA LIVE VIDEO: Românul a trecut proba cântarului

LUCIAN BUTE - ANDREA DI LUISA LIVE VIDEO: "Gata cântarul.... On a un combat. We have a FIGHT ...", a notat Lucian Bute pe pagina sa de Facebook. Potrivit tvasports.ca, Lucian Bute a cântărit 77,1 kilograme, iar Andrea Di Luisa a cântărit 76,9 kilograme. Cei doi s-au încadrat astfel în limita de 77,5 kilograme.

15 aug. 2015, 09:33
LUCIAN BUTE – ANDREA DI LUISA LIVE VIDEO: Românul a trecut proba cântarului

LUCIAN BUTE – ANDREA DI LUISA LIVE VIDEO: Un an și 7 luni a trecut de la ultimul meci al lui Lucian Bute. Aşteptarea s-a terminat, iar românul va urca din nou în ring duminică dimineaţă, în faţa campionului european Andrea Di Luisa. Bute a trecut de proba cântarului oficial, cu o greutate de 77,1 kg, în timp ce italianul a avut 76,9 kg. Deşi anunţase la începutul verii că va reveni la categoria supermijlocie (76,205 kg), Bute şi Di Luisa s-au înţeles asupra unei greutăţi intermediare, de 77,560 kg.

Meciul poate fi vizionat GRATIS AICI

Deşi nu a mai boxat de mai bine de 3 ani la categoria supermijlocie, Bute este destul de bine clasat la această categorie, unde se află pe locul 6 în versiunea WBC. Dacă va trece de Di Luisa, Bute va urca în clasament şi va putea lupta chiar pentru titlul mondial, unde poate ataca două centuri: fie va boxa cu deţinătorul titlului WBC, Badou Jack, fie cu britanicul James De Gale, campion în versiunea IBF, exact centura pe care Bute a pierdut-o în mai 2012, în faţa lui Carl Froch. Ambele variante sunt confirmate de surse apropiate managerului lui Bute, Al Haymon, care îi reprezintă şi pe Badou Jack şi pe James De Gale. Se ştie şi o posibilă dată pentru următorul meci al românului, 24 octombrie.

Lucian Bute nu a mai boxat din ianuarie 2014, când a pierdut în faţa lui Jean Pascal. De atunci, fostul campion mondial ar mai fi trebuit să urce în ring în decembrie 2014, însă o accidentare la spate l-a făcut să-şi anuleze meciul. După ce a schimbat 3 antrenori în interval de un an şi câteva luni, Bute este mai încrezător ca nicidată de când lucrează cu foştii campioni, Howard şi Otis Grant. Surprinzător este însă faptul că Bute va mai boxa aproape 5 ani, deşi a ajuns deja 35 de ani. Cel puţin aşa prevede contractul semnat cu managerul Al Haymon, cel mai influent om din boxul mondial în acest moment.

Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie, unde a deţinut centura IBF 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat-o de 9 ori. Gălţeanul are în palmares 31 de victorii, dintre care 24 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri. De cealaltă parte, italianul Andrea Di Luisa e campion european în versiunea EBU-EU şi are 17 victorii, dintre care 13 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri.

LUCIAN BUTE – ANDREA DI LUISA LIVE VIDEO: Meciul dintre Lucian Bute şi italianul Andrea Di Luisa va fi transmis în direct de TVR 1. După un an şi şapte luni de absenţă din ringul de box, fostul campion mondial Lucian Bute va urca din nou în ring. În cazul în care va câştiga partida, Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial.

Lucian Bute, în vârstă de 35 de ani, are în palmares 31 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut cel mai recent meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze, pe 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.

Di Luisa, în vârstă de 33 de ani, are în palmares 17 victorii şi două înfrângeri, dintre succese 13 fiind înainte de limită. Andrea Di Luisa a avut cel mai recent meci de box în decembrie 2014, când a câştigat titlul EBU-EU la categoria supermijlocie, învingându-l pe Roberto Cocco.