Lucian Bute: Anul viitor, sigur voi disputa revanşa cu Carl Froch

Pugilistul Lucian Bute, prezent vineri la petrecerea de final de an a echipei Oţelul Galaţi, a declarat că discuţiile pentru următorul său meci sunt avansate şi că este posibil ca până la începutul lunii ianuarie situaţia să se clarifice.

RomaniaTV.net
14 dec. 2012, 18:11
Lucian Bute: Anul viitor, sigur voi disputa revanşa cu Carl Froch

Unul dintre obiectivele mele pentru anul 2013 este să redevin campion mondial, să recâştig centura. Vom vedea ce va fi, încă nu s-a stabilit următorul meci, sunt negocieri, discuţii. Poate până la începutul lunii ianuarie vom şti cu exactitate încotro o luăm. Promotorul meu este deja în negocieri, discuţiile sunt destul de avansate şi, de comun acord, vom stabili dacă voi boxa cu Carl Froch în primăvară sau în toamnă. De boxat vom boxa cu siguranţă. Este doar o chestiune de timp şi de negociere„, a spus Lucian Bute.

Întrebat dacă este posibil să boxeze în România, Lucian Bute nu a respins această variantă, dar a precizat că în 2013 îşi propune să boxeze la Montreal. „Totul este posibil, însă planul nostru este ca la anul să boxez la Montreal. Cei de la Interbox spun că voi boxa la Montreal sau la Quebec„, a afirmat el.

Bute l-a felicitat pe noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, adăugând că speră ca acesta să facă performanţe: „Îl felicit şi mă bucur pentru el pentru că a obţinut mandatul de preşedinte. Sper să reuşească şi să facă performanţe. De asta este nevoie, de performanţă, pentru că vorbim despre cluburile din ţară care suferă din acest punct de vedere. Sper să existe rezultate pe plan european şi mondial”.

Pugilistul s-a declarat convins că echipa Oţelul Galaţi va fi mai puternică în 2013 decât în 2012. „Am fost invitat la această petrecere a Oţelului şi am venit cu mare plăcere. Mă simt bine acasă, mă simt bine între prieteni, aveam nevoie de acest lucru. În primul rând le doresc sănătate jucătorilor de la Oţelul, pentru că dacă sunt sănătoşi vor putea face şi performanţă. Sunt serioşi, muncitori şi sunt convins că la anul vor fi mult mai buni decât anul acesta”, a spus Bute.

La petrecerea de la Galaţi, în cadrul căreia s-a tăiat un porc, mijlocaşul Laurenţiu Buş şi-a luat la revedere de la jucătorii Oţelului, după ce i-a încetat miercuri colaborarea cu gruparea din Liga I, .

Pugilistul Lucian Bute l-a învins la puncte pe rusul Denis Gracev, într-un meci desfăşurat, în 4 noiembrie, la Centre Bell din Montreal, şi a devenit deţinătorul centurii NABF la categoria semigrea.

Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrângere la profesionişti în 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea, el pierzând centura IBF.