Lucian Bute are planuri mari: Îmi doresc să mă retrag din box neînvins

Campionul mondial în versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, marţi seară, la o petrecere organizată în cinstea sa la un restaurant din Bucureşti, că îşi doreşte să-şi întemeieze o familie, iar o altă dorinţă ar fi să-şi încheie neînvins cariera de pugilist.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 13:08
Lucian Bute are planuri mari: Îmi doresc să mă retrag din box neînvins

„Îmi doresc să mă retrag din box neînvins şi să am o familie. Oricum trei-patru ani de zile nu vreau să mă retrag de acum încolo”, a spus Bute. Lucian Bute a afirmat că s-a îngrăşat imediat după meciul cu Glen Johnson, iar de sărbători trebuie să fie cumpătat pentru a nu suferi la antrenamente.

„Kilogramele le-am luat imediat după meci, nu a fost nevoie să ajung în România pentru a mă îngrăşa. E foarte obositor şi mai e şi diferenţa de fus orar, mai am nevoie de câteva zile pentru a-mi reveni. Nu ar fi prima oară când aş fi în cantonament de sărbători. De Crăciun şi de revelion sunt liber, iar Larouche îmi permite mai multe, dar nu exagerez, pentru că apoi eu am de suferit”, a subliniat Bute.

Pugilistul român a povestit că părinţii săi nu au ştiut că se apucase de box până când nu a fost nevoit să plece la o competiţie: „A fost o perioadă de trei luni de zile când ai mei nu au ştiut că fac box, ei ştiau că sunt la fotbal. La un moment dat trebuia să plec la o competiţie timp de trei sau patru zile şi a trebuit să-l chem pe antrenorul meu Felix Păun să vorbească cu ei. M-au certat, dar până la urmă au acceptat ceea ce făceam”.

Lucian Bute s-a arătat mulţumit de banii strânşi în urma licitaţiei pentru mănuşile cu care l-a învins pe francezul Jean-Paul Mendy într-o gală organizată la Romexpo.

„10.001 euro reprezintă o sumă interesantă. Sunt foarte mulţumit pentru că aceşti bani vor ajuta foarte mult ca sala de la Pechea să aibă o altă faţă. Banii strânşi vor ajuta la dezvoltarea boxului gălăţean şi românesc”, a explicat Bute.

La petrecerea organizată au participat, printre alţii, preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, patronul clubului Astra Ploieşti, Ioan Niculae, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin.