Lucian Bute este manageriat de un apropiat al celebrului Floyd Mayweather

Pugilistul român Lucian Bute a parafat un contract cu cel mai influent manager de box din Statele Unite, Al Haymon, cel care îl consiliază și pe celebrul campion american Floyd Mayweather, informează site-ul BoxinScene.com.

19 ian. 2015, 10:09
Lucian Bute este manageriat de un apropiat al celebrului Floyd Mayweather

În vârstă de 34 ani, Lucian Bute a disputat 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, și 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în fața columbianului Alejandro Berrio.

Românul și-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 5-a. De atunci, cariera lui Bute a intrat pe o pantă descedentă. Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Românul ar fi trebuit să boxeze pe 6 decembrie împotriva argentinianului Roberto Bolonti, însă meciul a fost anulat în urma unei accidentări suferite de Bute.

Fostul campion mondial speră să revină, însă, în forță în lumea boxului, în cursul acestui an. „În 2015, stelele se aliniază în cariera mea”, scrie plin de încredere Bute în ultimul său mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Printre clienții managerului Al Haymon se mai numără, de asemenea, românul Jo Jo Dan și canadianul Adonis Stevenson, amintește publicația canadiană „Le Journal du Montreal”.