Lucian Bute este personalitatea sportivă a anului 2011, în Quebec

Pugilistul Lucian Bute a fost desemnat personalitatea sportivă a anului 2011, în Quebec. 24 la sută din cele 1005 persoane care au participat la sondaj l-au preferat pe sportivul român, anunţă presa canadiană.

RomaniaTV.net
29 dec. 2011, 09:21
Lucian Bute este personalitatea sportivă a anului 2011, în Quebec

În 2011, Bute şi-a apărat de trei ori titlul mondial IBF la supermijlocie, aceste performanţe aducându-i votul popular în faţa altor sportivi canadieni de renume, precum patinatoarea Joannie Rochette (16 %), hocheistul Sidney Crosby (14 %), jucătorul de fotbal american Anthony Calvillo (9 %) şi specialistul în arte marţiale mixte Georges St-Pierre (7 %).

Un alt sportiv din Quebec aflat pe listă a fost pugilistul Jean Pascal, care a primit doar 1 la sută din voturi. Tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul 1 mondial, a ocupat locul şase în acest sondaj.

„Sunt foarte mulţumit, asta arată că oamenii din Quebec mă urmăresc şi îmi apreciază munca. Faptul că sunt personalitatea sportivă a anului îmi oferă încredere şi credibilitate. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat”, a declarat românul „adoptat” de locuitorii din Quebec în urmă cu câţiva ani.

Bute consideră că premiul este cu atât mai important cu cât hocheiul este sportul dominant în această provincie. „Este foarte bine pentru box, sunt tot mai mulţi tineri care vor să practice acest sport şi vreau să fiu un exemplu pentru ei”, a adăugat românul.

Pentru Lucian Bute, anul 2011 a fost perfect: „M-am bătut de trei ori la reţeaua Showtime. În plus, mi-am îndeplinit visul şi mi-am apărat titlul în ţara mea natală, România. Am învins un semifinalist al turneului Super Six (Glen Johnson). Sunt foarte mulţumit de acest an şi încrezător pentru ce va fi în următorul an. 2011 a fost perfect pentru mine”.


loading...