Lucian Bute, la întoarcerea acasă: Nu am avut puterea să revăd meciul cu Froch

Fostul campion mondial al categoriei supermijlocie, Lucian Bute, a sosit luni după-amiază în România. Despre înfrângerea suferită la Nottingham, spune că a fost una dură pentru el şi categorică pentru Carl Froch.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 14:03
Lucian Bute, la întoarcerea acasă: Nu am avut puterea să revăd meciul cu Froch

La mai puţin de 48 de ore după ce a pierdut centura de campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, în faţa lui Carl Froch, Lucian Bute s-a întors acasă, pentru câteva zile de vacanţă.

Am pierdut o luptă, nu războiul„, este motto-ul boxerului gălăţean, care este sigur că poate reveni şi va putea reintra în posesia titlului. „Îmi cer scuze că sâmbătă nu a fost seara mea”, a mai spus el. La sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, Bute a explicat raţiunile care l-au împins să accepte să lupte la Nottingham, în fief-ul lui Carl Froch.

„Am încercat să boxez cu Andre Ward, dar din nu ştiu ce motive acesta a refuzat lupta. Atunci m-am orientat către Carl Froch, care nu a dorit să vină la Montreal şi atunci am acceptat să merg la Nottingham. Aveam nevoie de un asemenea meci, de un adversar de asemenea calibru. O victorie în faţa lui Carl Froch m-ar fi propulsat foarte mult, pe locurile 1-2 la categoria mea.

Sâmbătă nu a fost seara mea. A fost presiune foarte mare, emoţiile au fost foarte mari. Din păcate am acceptat prea mult să stau în corzi. A fost o înfrângere dură pentru mine şi categorică pentru Froch. Nu am avut puterea să revăd meciul.  A fost o perioadă grea şi psihic şi fizic. Acum vreau un pic de odihnă„, a spus Lucian Bute.