Lucian Bute, prima reacţie după ce a scăpat de suspendare. „A fost cea mai grea bătălie din cariera mea”

Lucian Bute a dat primele explicații după ce comisiile abilitate au stabilit că nu a încercat să se dopeze și astfel a primit o suspendare de doar șase luni, care deja s-a încheiat.

25 nov. 2016, 12:19
Lucian Bute, prima reacţie după ce a scăpat de suspendare. „A fost cea mai grea bătălie din cariera mea”

Lucian Bute ar fi avut ostarină în corp din cauza unui medicament naturist pe care l-a luat, astfel că, practic, rămâne acuzat doar de neglijență.

Lucian Bute a scăpat de SUSPENDAREA pentru DOPAJ

„După câteva luni de luptă și incertitudine, în care am fost acuzat de dopaj după egalul cu Badou Jack în finala pentru centura WBC, sunt fericit și ușurat că am ajuns la un acord cu Washington DC Boxing Commission. Voi oferi o contribuție de 50.000 de dolari către programul WBC / WADA pentru un box mai curat. De asemenea, accept suspendarea mea pe șase luni, retroactiv, din mai 2016.

A fost cea mai grea bătălie din cariera mea, cea care mi-a lăsat cele mai multe cicatrici. Nu am urmărit niciodată să câștig un avantaj în mod incorect față de adversarii mei, mă bucur că a fost și decizia comisiilor că a fost vorba doar de neglijență în folosirea unui supliment.

Mulțumesc echipei mele pentru sprijinul pe care mi l-a acordat. Intenționez să îmi continui cariera și voi fi din nou în ring în startul lui 2017. Am fost copleșit de sprijinul fanilor în această perioadă. Vă mulțumesc din inimă”, a declarat Lucian Bute.