LUCIAN BUTE, sfat de la primul său antrenor: RETRAGE-TE!

Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute, a declarat, duminică dimineaţă, la Pechea, că şi-ar sfătui fostul elev să se retragă din activitate, după meciul pierdut la puncte cu Jean Pascal.

19 ian. 2014, 10:13
LUCIAN BUTE, sfat de la primul său antrenor: RETRAGE-TE!

BUTE – PASCAL. „Acum chiar îi acuz pe antrenori, stafful canadian, pentru că acum am văzut că acum Lucian a fost bine pregătit, ar fi avut multe disponibilităţi să facă un meci mare, însă din păcate n-a schimbat nimic, decât în ultima repriză, când a fost prea târziu. Cred că principalul vinovat este stafful canadian, putea să-l monteze mai mult în acest meci, putea să-i schimbe tactica, să-l obişnuiască să folosească şi combinaţii, a lovit mult prea izolat şi i-a permis lui Pascal să-şi foloseacă calităţile fizice. Eu l-aş sfătui să se retragă. N-ar fi retragre ruşinoasă, pentru că n-a pierdut într-un mod ruşinos, a pierdut oarecum la limită, însă depinde cum se va simţi el, ce va discuta cu stafful lui„, a declarat primul antrenor al lui Lucian Bute, Felix Păun, citat de agenţia Mediafax.

Citeşte şi BUTE-PASCAL: Fanii fac glume pe seama lui Bute: „Mutu îl făcea praf! De ce nu l-a tras de păr?”

Tatăl lui LUCIAN BUTE, Ştefan, a afirmat că fiul său a avut probleme la mâna stângă: „Luci a avut probleme la mâna stângă Nu a activat deloc cu ea, a activat ultima repriză. Dacă se băga cu stanga mai din timp avea mai mare succes, dar nu a putut din cauza operaţiei. Din partea mea, aş zice să zice, până aici am mers, dar el decide„.

Citeşte şi BUTE-PASCAL: Presa canadiană îl face KO pe Lucian Bute

Dacă aş fi fost lângă ring, aş fi sărit acolo să-l ajut, cu siguranţă, iar dacă eram în ring, vă daţi seama, la un aşa nivel, la totul sau nimic, la distrugere totală. Acum, capul sus, asta-i viaţa, cine-i mai bun câştigă, asta nu înseamnă că mâine ne oprim, nu mai boxăm. Vladimir Klitschko a pierdut chiar patru meciuri şi acum e campion mondial, ăsta-i sportul!„, a spus la rândul său campionul la categoria grea Cristian Ciocan.

LUCIAN BUTE a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, la Centre Bell din Montreal.