Lucian Duţă îl dă în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie

Fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a decis să îl dea în judecată pe premierul Victor Ponta pentru calomnie, arătând că îi va cere acestuia despăgubiri şi va depune acţiunea în cel mult două zile, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
16 iul. 2013, 12:48
Lucian Duţă îl dă în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie

„În privinţa premierului Victor Viorel Ponta, m-am hotărât să-l dau în judecată pentru calomnie. Din păcate, minciuna, prostia şi incompetenţa nu sunt incriminate de Codul penal. Practic, prin declaraţiile preşedintelui CNAS de azi, se adevereşte că proiectul antifraudă a fost blocat de Victor Ponta prin finul său, fostul preşedinte CNAS”, a precizat Lucian Duţă, care este membru în BPN al PDL, într-o conferinţă de presă.

El a spus că se va consulta cu avocaţii pentru a vedea ce îi va cere premierului, dar că sigur îi va solicita despăgubiri.

„O să mă consult şi cu avocaţii mei şi o să vedem ce putem să-i cerem. Nu m-am hotărât ce o să-i cer, dar o să-i cer despăgubiri”, a spus Duţă, adăugând că în maximum două zile avocaţii săi vor redacta plângerea care va fi depusă.

„Îi cer premierului Victor Viorel Ponta să înceteze imediat cu presiunile inadmisibile asupra justiţiei, să înceteze imediat cu comenzile politice asupra DNA, care sunt demne de un procuror stalinist”, a mai spus Duţă.

Întrebat dacă a fost chemat la DNA în urma sesizării acestei instituţii de către Corpul de Control al primului ministru, Lucian Duţă a spus că raportul Corpului de Control al primului ministru a fost gata pe 18 iunie, exact când finul premierului, fostul preşedinte al CNAS, şi-a dat demisia şi că acest raport nu a fost dat atunci publicităţii pentru că a trebuit să acopere condamnarea ministrului Fenechiu.

„Acest raport al Corpului de control al primului ministru a fost gata pe 18 iunie, exact când finul dânsului şi-a dat demisia. De ce nu l-a făcut atunci public? Pentru că a trebuit să acopere condamnarea ministrului Fenechiu. Atunci a aruncat această perdea de fum. Nu este un raport de control actual, a fost ţinut la sertar”, a mai spus Duţă.

Guvernul a anunţat, duminică, că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi determinarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, comise de fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă.

Neregulile au fost sesizate de către inspectorii Corpului de Control al prim-ministrului, într-un raport redactat în urmă cu aproape o lună.

Controlul a fost efectuat la Ministerul Sănătăţii, CNAS şi Imprimeria Naţională privind respectarea cadrului organizatoric şi funcţional pentru introducerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate. În perioada supusă controlului, funcţia de preşedinte CNAS a fost ocupată de Lucian Duţă (10 decembrie 2009-8 mai 2012), Dorin Ionescu interimar (director general, 9-24 mai 2012) şi Doru Bădescu (25 mai 2012-13 iunie 2013).

În document se arată că introducerea cardului a fost aprobată în şedinţă de guvern, la începutul lunii septembrie 2010, prin memorandum aprobat de premierul Emil Boc, iniţiat de ministrul Sănătăţii Attila Cseke şi şeful CNAS Lucian Duţă, fiind stabilită producerea cardurilor începînd cu ianuarie 2011, într-un ritm de un milion de carduri lunar, astfel încât toţi cei 18,5 milioane de asiguraţi, la care se face referire în memorandum, să fie acoperiţi în 18-19 luni.

Imprimeria a derulat, în numele CNAS, proceduri de achiziţie publică pentru materiile prime (achitând 19,8 milioane de lei către furnizorul foliilor de policarbonat şi 12,9 milioane de euro către furnizorul cipurilor, fără însă ca, în final, să înceapă producerea efectivă a cardurilor, din cauza întârzierii unor activităţi prevăzute în memorandum, ceea ce a generat un deficit de numerar la nivelul Imprimeriei şi întârzieri la plăţi), pentru furnizarea soluţiei informatice şi achiziţia serviciilor poştale şi de curierat.

Inspectorii au arătat că în memorandumul Guvernului a fost stabilit ca distribuţia cardurilor să fie asigurată de Poşta Română, deoarece aceasta ar fi avut drept exclusiv de prestare a servicului, dar la momentul controlului s-a constatat că acest drept nu exista, tariful practicat fiind mai mare decât cel pentru care autoritatea a acordat un drept exclusiv.

Ca urmare, au arătat inspectorii, preşedintele CNAS şi directorul Imprimeriei nu trebuiau să aprobe documentaţia de atribuire, ci ar fi trebuit asigurate proceduri concurenţiale pentru poştă şi curierat.

În raport se mai arată că, din cele 15 măsuri prezentate în memorandum pentru introducerea cardului, niciuna nu a fost realizată integral la termen, ceea ce a generat întârzieri, iar CNAS nu a mai încheiat un contract cu Imprimeria, astfel că procesul tehnologic de realizare a cardurilor nu a mai început.

În opinia inspectorilor, faptul că fostul preşedinte CNAS Lucian Duţă şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile a condus la situaţia în care proiectul privind introducerea cardurilor de sănătate nu a mai fost aplicat nici până la sfârşitul anului 2012, acestea constituind posibile fapte de natură penală.

Astfel, inspectorii îl acuză pe Lucian Duţă că nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit defectuos obligaţiile de serviciu, prin faptul că nu a încheiat cu Imprimeria Naţională contractul pentru producerea cardului, a propus acordarea către Poşta Română, prin negociere fără publicarea unui anunţ de participare, a contractului de curierat, fără ca Poşta să aibă exclusivitate pentru prestarea acestor servicii şi a determinat o pagubă la Imprimerie de peste 1,2 milioane de euro.

În consecinţă, Guvernul a anunţat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi, Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, Ministerul Sănătăţii, informând şi Ministerul de Interne.

În luna mai a anului trecut, premierul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare a lui Lucian Duţă (PDL) de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate şi l-a acuzat pe acesta că, înainte de a demisiona, a înaintat facturile de încasare a taxei clawback, generând un risc al lipsei de medicamente.

El a anunţat că va cere Ministerului Sănătăţii şi organelor în drept să cerceteze toate activităţile fostului şef al CNAS.

Ulterior, în luna noiembrie, Corpul de Control al premierului a anunţat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie asupra unor posibile fapte de natură penală constatate în cadrul unei acţiuni de control privind activitatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, acuzând că, din cauza modului defectuos în care reprezentanţii CNAS şi cei ai Ministerului Sănătăţii şi-au exercitat atribuţiile de serviciu privind realizarea unei evidenţe a plătitorilor contribuţei trimestriale, nu au fost încasate venituri în sumă totală de 189,7 milioane de lei.

În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

La 13 iunie acest an, cu cinci zile înainte de finalizarea actualului raport al Corpului de Control, premierul Ponta a protestat faţă de propunerea Preşedinţiei ca Lucian Duţă, „o persoană cercetată penal” pentru activitatea CNAS, să fie numit membru în Consiliul de Administraţie al acestei instituţii.

Lucian Duţă a răspuns atunci declaraţiilor premierului Ponta, susţinând că nu este cercetat penal şi că nu s-a început niciun fel de urmărire penală pe numele său.

Doru Bădescu a demisionat, în 13 iunie, de la conducerea CNAS, după ce, în urma anunţului privind numirea lui Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS, din partea Casei Naţionale a fost trimis un comunicat de presă în care se arăta că numirea acestuia este „o gafă” a Administraţiei Prezidenţiale, „specifică organizaţiilor mafiote”, şi ameninţa că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

Lucian Duţă spunea atunci că reacţia conducerii CNAS după numirea lui în Consiliul de Administraţie arată că cineva, probabil, se teme de votul său, de faptul că ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul cardului naţional de sănătate, precizând că votul lui este doar unul din şapte în CA.

Ulterior, premierul Victor Ponta preciza că Lucian Duţă nu este membru în Consiliul de Administraţie al CNAS, întrucât Administraţia Prezidenţială nu a semnat niciun decret de numire a acestuia, fiind „o acţiune personală a unui consilier prezidenţial, prieten cu domnul Duţă”.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 17 iunie, răspunzând unei întrebări legate de Lucian Duţă, că Virgil Păunescu, consilierul prezidenţial pe Sănătate, nu a trimis o hârtie în numele şefului statului, iar întrebat dacă „fiecare face ce vrea”, a răspuns: „Se mai întâmplă”.