Lucian Duţă, RETRAS din Consiliul de Administraţie al CNAS

Lucian Duţă nu va mai fi membru al CA al CNAS, informează România TV. Discuţia privind retragerea propunerii ar fi avut loc vineri la Palatul Cotroceni.  

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 07:24
Lucian Duţă, RETRAS din Consiliul de Administraţie al CNAS

Scrisoarea de nominalizare a lui Lucian Duţă în CNAS din partea Administraţiei Prezidenţiale a fost transmisă în data de 10 iunie. Primul-ministru Victor Ponta a apreciat că revenirea lui Duţă în cadrul instituţiei „ar putea să împiedice buna funcţionare a CNAS.

În luarea de poziţie a Guvernului se menţionează că întoarcerea lui Duţă la CNAS ar putea periclita anchetele desfăşurate de DNA: „Exista pericolul ca activitatea dr. Lucian Duta in pozitia de membru CA sa afecteze grav cercetarile in cauza, avand acces la informatii cu caracter confidential si de asemenea putand sa influenteze martorii (…) Primul-ministru considera ca aceasta situatie regretabila trebuie sa-si gaseasca o solutie rapida in scopul fundamental al bunei functionari a CNAS in slujba cetatenilor”.

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.