Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, le aduce aminte românilor să lase cadourile şi să-şi plătească taxele: „Să încheiem anul cu voioşie, dar şi cu responsabilitate fiscală”

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, face public luni calendarul obligaţiilor fiscale pe luna decembrie, alături de mesajul: ”Să încheiem anul cu voioşie, dar şi cu responsabilitate fiscală”.

12 dec. 2022, 22:03
Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, le aduce aminte românilor să lase cadourile şi să-şi plătească taxele: „Să încheiem anul cu voioşie, dar şi cu responsabilitate fiscală”

Şeful ANAF publică, luni, pe Facebook, calendarul obligaţiilor fiscale pe luna decembrie, îndemnându-i pe români să dea dovadă de responsabilitate fiscală, adică să-şi plătească taxele.

”Contribuabilii conştiincioşi şi prevăzători găsesc la acest link, calendarul obligaţiilor fiscale pe luna decembrie: https://static.anaf.ro/…/Calendar_obligatii_fiscale…”, a transmis şeful ANAF.

Acesta le recomandă românilor să încheie anul cu voioşie, dar şi cu responsabilitate.

”Haideţi să încheiem anul cu voioşie, dar şi cu responsabilitate fiscală şi civică”, a mai transmis Heiuş.

Citeşte şi: Răzvan Nicolescu, reprezentantul statului român în consiliul de supraveghere al OMV-Petrom: „Petrom este şi va rămâne un brand românesc, indiferent de cine e acţionar. Statul trebuie să nu-şi vândă acţiunile”

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a afirmat că nu ştie câţi români au cont în Revolut şi câţi bani deţin pe acel card, precizând că banca din Lituania care deţine acest serviciu financiar pune la dispoziţia autorităţilor române orice informaţie solicitată. El a precizat că dacă o persoană crede că poate pune în Revolut nişte bani pe care nu îi poate justifica, iar inspectorii antifraudă nu îi pot găsi, atunci se înşală.

“Nu şi cred că este greşit să spunem că ţin undeva banii în ideea de a fi ascunşi. Putem spunem că fiecare îşi ţine banii în orice bancă pentru că şi Revolutul a devenit o bancă. Eu nu pornesc de la ideea că toată lumea care are cardul pe Revolut sau foloseşte Revolut îi ţine ca să ascundă ceva. Nu vă pot spune şi nu ştiu astăzi câţi bani şi câţi români au pe conturi în Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediu în Lituania şi facem un schimb de informaţii într-un timp foarte scurt şi ne pun la dispoziţie orice informaţie pe care noi o solicităm. Dacă cineva îşi imaginează că ai nişte bani, că nu-i poţi justifica şi i-ai pus pe un card din ăsta, nu-i găsim, se înşală”, a declarat preşedintele ANAF.