Lucian Mândruţă, mesaj pentru Iohannis: „În seara asta, speranţele şi credinţele noastre sunt bune să ne ştergem undeva cu ele. Le-aţi făcut hârtie igienică, domnule preşedinte”

Jurnalistul Lucian Mândruţă are, joi seară, un mesaj dur pentru preşedintele Klaus Iohannis, la alegerea căruia, în 2014, afirmă că s-a bucurat foarte mult şi chiar a mers la Paris pentru a filma cum zeci de mii de oameni aşteptau la cozi pentru a vota.

04 nov. 2021, 21:33
Lucian Mândruţă, mesaj pentru Iohannis: „În seara asta, speranţele şi credinţele noastre sunt bune să ne ştergem undeva cu ele. Le-aţi făcut hârtie igienică, domnule preşedinte”

Lucian Mândruţă afirmă că a scris o carte, Share, în care a pus toate speranţele şi aşteptările pe care le avea de la noul preşedinte şi de la clasa politică. Speranţele, spune Mândruţă, s-au transformat joi seară în iluzii.

”Am fost până la Paris, cam cu ultimii bani din casă, ca să filmez şi să pun pe Facebook sute de mii de oameni în toată Europa care stăteau la coadă să vă voteze. Am povestit cum a început pentru mine adversiunea faţă de ceea ce se întâmpla atunci – l-am văzut pe Ponta cu steaguri roşii serbându-şi ziua pe stadion – o chestie care m-a oripilat. Am pus tot aici, 2014, toate speranţele de la vremea aceea, toate aşteptările noastre de schimbare de la dumneavoastră. Am pus toate astea în Share”, afirmă Lucian Mândruţă.

Jurnalistul afirmă că, după discursul preşedintelui şi criza politică din această perioadă, după ce pare că PNL va face alianţă cu PSD, a găsit cărţii sale de speranţe o nouă utilizare: ”M-a inspirat amintirea bunicului meu care, la ţară, cu wc în curte,când rămâneam fără hârtie, găseam câte o carte proastă sau câte un ziar din vremea aceea. Rupea bunicul câteva foi şi le mototolea bine. Vă daţi seama de ce…Să nu mai fie…Să nu te zgârie. Secretul este să mototoleşti bine, până nu mai poate fi citi şi, mai ales, până nu mai sunt asperităţi, domnule preşedinte. Când hârtia a ajuns moale, abia atunci e bună pentru ceea ce are nevoie în seara aceasta ţara noastră. Pentru ceea ce în seara asta a făcut cu visele noastre, cu aşteptările noastre de atunci, cu credinţele noastre de atunci. În seara asta sunt numai bune să ne ştergem undeva cu ele. Sunt hârtie igienică, domnule preşedinte”.

Lucian Mândruţă, către preşedintele Iohannis: „Sunteţi mândru? Vreţi să mai staţi să mâncaţi salariul în continuare?”

”Ne-aţi livrat hârtie igienică, domnule preşedinte, după 6-7 ani. Tot ce am sperat şi am crezut este acum bun la un singur lucru…Sunteţi mândru de chestia asta, vreţi să mai staţi să mâncaţi salariul în continuare? Până una alta, vă spun doar că ceea ce am crezut este acum ceea ce încerc să uit şi nu, nu pot să vă mulţumesc”, a adăugat jurnalistul, potrivit News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, din păcate, ultima propunere de premier nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament şi că dat fiind eşecul încercprilor de a forma guverne minoritare, nu poate să accepte în continuare aceste abordări, precizând că va aştepta cu consultările oficiale până când, în urma negocierilor dintre partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după negocierile cu PSD: „A fost o discuţie bună, cu soluţii interesante. Am gasit multe puncte care pot să ne unească. Încă nu avem concluzii”