Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General: Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic UPDATE

Lucian Onea, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţiei Ploieşti, a ajuns, marţi, la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de suspect într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri penale formulate pe numele lui.

RomaniaTV.net
22 mai 2018, 07:06
Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General: Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic UPDATE

UPDATE Procurorul şef al DNA, Lucian Onea, a declarat, la Parchetul General, după ce a fost înştiinţat că este urmărit penal, că fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a comis, menţionând că nu îi este teamă şi că este nevinovat.

„Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic”, a declarat şeful DNA Ploieşti.

____________________

UPDATE Lucian Onea, şeful serviciului teritorial Ploieşti din cadrul DNA, a ajuns înaintea orei 10 la sediul Parchetului General.

Întrebat dacă i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost pus sub urmărire penală, în dosarul deschis că urmare a acuzaţiilor aduse de fostul deputat Vlad Cosma, Lucian Onea a răspuns: „Încă nu”.

El a refuzat să facă alte comentarii, rugându-i pe jurnalişti să îi lase să vadă „despre ce e vorba”.

____________________

În aceeaşi cauză este vizat şi Mircea Negulescu, fost procuror DNA Ploieşti, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.ro.

Şeful DNA Ploieşti a fost pus sub urmărire penală într-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete, urmând ca, marţi, procurorii să îl înştiinţeze, potrivit surselor citate.

Procurorul şef DNA Ploieşti nu ar fi fost audiat până în prezent în acest caz, aceasta fiind prima audiere. 

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plângeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.