Lucian Romașcanu, despre întâlnirea cu românii din SUA: ”400 de copii învață la Chicago să nu uite România”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a mers în Statele Unit, unde s-a întâlnit cu românii din Chicago, una dintre cele mai mari comunități de români de peste ocean.

01 feb. 2023, 19:44
Lucian Romașcanu, despre întâlnirea cu românii din SUA: ”400 de copii învață la Chicago să nu uite România”
Lucian Romașcanu, despre întâlnirea cu românii din SUA

Lucian Romașcanu, despre întâlnirea cu românii din SUA. În cadrul vizitei sale, ministrul Culturii a interacționat cu românii stabiliți la mii de kilometrii distanță de casă și s-a declarat profund impresionat de cum încearcă aceștia să își păstreze tradițiile și obiceiurile din țara natală.

Citește și Lucian Romaşcanu reacţionează în scandalul de la Eurovision 2022. „Votul politic, pe simpatii sau vecinătăţi, nu are legătură cu muzica”

Lucian Romașcanu, despre întâlnirea cu românii din SUA

În cadrul vizitei sale, ministrul Culturii a participat la aniversarea a 21 de ani a revistei Tribuna Românească, o platformă de patriotism și cultură românească. Apoi a mers la cea mai mare școală românească din afara granițelor țării, unde peste 400 de copii români  învață limba româna, dar și ce înseamnă România.

”Duminică și luni am avut marea bucurie să mă întâlnesc cu comunitatea românilor din Chicago, una din cele mai numeroase și unite comunități românești din Statele Unite.

Fiind duminica prima zi a vizitei, i-am întâlnit în biserici, fie ortodoxe, fie de alte confesiuni, acolo unde țin sus cei mai importanți stâlpi ai națiunii noastre: credința în Dumnezeu, dragostea de țară și cinstirea limbii române.

Am cunoscut oameni absolut minunați, care vor fi partenerii noștri în proiecte culturale, care să sprijine misiunea celor de departe de a ne menține identitatea, oriunde am fi.

Am participat cu mare încântare la aniversarea a 21 de ani a revistei Tribuna Românească, o platformă de patriotism și cultură românească, efort minunat al lui Steven Bonica și al familiei sale. La eveniment am reascultat vocea superbă a Laura Bretan, studentă acum la conservatorul din Chicago.

Am vizitat apoi dacă nu singura, sigur cea mai mare școală românească din afara granițelor. 400 de copii de la grădiniță până la ultima clasă de liceu învață la Chicago să nu uite România, să o iubească, să iubească și să păstreze limba română.

Ministerul Culturii va fi un partener constant pentru păstrarea culturii și identității naționale oriunde in lume”, a scris Lucian Romașcanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Austria l-a dezamăgit profund pe Lucian Romașcanu: ”Iubeam Austria dintr-o mie de motive. Totul este acum doar o imensă amărăciune”