Lucian Romaşcanu este primul ministru testat pozitiv la Covid 19

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a fost confirmat cu COVID-19, susţin surse din filiala PSD Buzău, al cărei preşedinte interimar este.

13 ian. 2022, 21:06
Lucian Romaşcanu este primul ministru testat pozitiv la Covid 19

Lucian Romaşcanu a lipsit joi seară de la concertul susţinut la Buzău de Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, alături de Paula Seling, unde, conform programului evenimentului, ar fi urmat să rostească o alocuţiune, în calitate de ministru al Culturii.

Absenţa ministrului a fost explicată de colegii de partid, unii dintre ei prezenţi la concertul de joi seară, prin faptul că acesta are o formă uşoară de COVID-19, scrie News.ro.

Până la ora transmiterii ştirii, ministrul Lucian Romaşcanu nu a putut fi contactat.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău Emanoil Neagu a fost diagnosticat cu COVID-19. Între cele două cazuri nu există legătură.

Ministerul Culturii a organizat în data de 15 ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, începând cu ora 19.00, alături de Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Opera Națională București și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, un eveniment care va aduce pe scena TNB artiști de seamă ai instituțiilor menționate, precum Diana Decuseară, Ghenadie Gâlcă, Iurie Focșa, Aliona Triboi, Oana Pellea, Mariana Mihuț, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, soprana Teodora Gheorghiu, mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Daniel Magdal sau baritonul Iordache Basalic.

„Avem o datorie sacră. Aceea de a ne onora personalitățile, operele de artă și patrimoniul național. Îi încurajez pe români, de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici, să continue să își respecte istoria, identitatea națională și tradițiile, pentru că acestea reprezintă singura carte de vizită care nu își va pierde nicicând valoarea. La mulți ani!”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Citeşte şi: Raed Arafat: 90% dintre persoanele care mor în terapie intensivă sunt nevaccinate anti-COVID