Dan Şova: Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi inaugurat în octombrie-noiembrie 2014

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, a declarat, vineri, la Lancrăm, că Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi inaugurat în octombrie-noiembrie 2014, informează Agerpres.

06 dec. 2013, 16:30
Dan Şova: Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu va fi inaugurat în octombrie-noiembrie 2014

El a mai spus că şi-ar fi dorit să fie mai repede inaugurată lucrarea, dar sunt probleme foarte mari cu terenul din jurul segmentului de autostradă. ‘Din ce am înţeles, problema nu este pe coridorul propriu-zis al autostrăzii, ci pe dealurile de lângă coridorul autostrăzii. Problema este că ele alunecând, vin spre autostradă’, a spus Dan Şova.

El a menţionat că firma italiană Impregilo a fost nevoită să facă lucrări şi în afara coridorului de autostradă, însă reprezentanţii constructorului sunt optimişti şi au susţinut că lucrările ar putea fi terminate în iunie anul viitor, însă părerea lui este că vor fi finalizate în toamnă.

‘Ei sunt mai optimişti vorbesc de iunie la anul, eu vorbesc de octombrie-noiembrie la anul’, a mai declarat Şova.

Lotul respectiv a fost contractat de firma italiană la valoarea iniţială de 604 milioane lei, însă lucrările au fost întârziate cu mai mult de jumătate de an în urma alunecărilor de teren din zona Apoldu de Sus.

VEZI SI:

Ponta: Ce face liberalul Buican e populism local, le spune oamenilor o poveste. Facem autostrada către Vâlcea