Lucian Şova: Şapte eurocenţi în plus la combustibili e o temă falsă a protestelor transportatorilor

Deputatul Lucian Şova, preşedinte executiv al Departamentului transporturi şi infrastructură al PSD, consideră că suma de şapte eurocenţi în plus la combustibili, invocată în protestul transportatorilor de mărfuri constituie "o temă falsă", potrivit Agerpres. El a catalogat acţiunea drept "un eşec al organizaţiilor patronale în susţinerea adevăratelor probleme din domeniu".

10 dec. 2013, 12:21
Lucian Şova: Şapte eurocenţi în plus la combustibili e o temă falsă a protestelor transportatorilor

Deputatul PSD Lucian Şova susţine că acestea „au căzut victime ale discursului populist susţinut de Preşedintele României„.

„Liderii protestatarilor au fost ‘seduşi’ de tema scumpirii accizei, dar au uitat ori nu vor să amintească cu aceeaşi persuasiune de mult mai gravele probleme cu care se confrunta industria transporturilor rutiere din Romania, cum ar fi amenzile disproporţionate, neintroducerea reglementărilor adoptate de comisia de industrii de peste 6 luni în domeniul drumurilor, concurenţa neloială practicată de mulţi jucători de piaţa transporturilor, tolerată de autorităţi”, a explicat marţi, deputatul băcăuan.

În context, el a invocat, de asemenea, „imobilismul Ministerului Transporturilor în dialogul cu organizaţiile reprezentative din domeniu”.

„Cred că transportatorii au uitat de aceste probleme vitale, cum au uitat şi de faptul că preţul motorinei a fost şi 3,5 lei şi 6,5 lei, iar lor le-a mers la fel de rău pentru că există”, a mai spus Lucian Şova.

Deputatul PSD a subliniat că susţine intenţia Guvernului de a amâna scumpirea accizei la motorină, fapt care, consideră el, ‘nu va aduce o îmbunătăţire a activităţii din transporturile de mărfuri fără o rezolvarea a problemelor importante semnalate’.

El a mai precizat că aşteaptă ‘maturizarea patronatelor din transporturile auto’.

VEZI SI: Marii transportatori nu au participat la GREVĂ. „Suntem cu toţii afectaţi, dar analizăm situaţia”