Lucrările de extindere a plajelor din Eforie Sud continuă. Cum arată litoralul sudic largit cu sute de metri exact ca în Mamaia

Buldozerele și pompele de nisip lucrează la foc continuu pe plaja din Eforie Sud. La începutul lunii noiembrie, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a finalizat cele șapte diguri din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere din zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud și a început înnisiparea zonei.

25 nov. 2022, 22:14
Lucrările de extindere a plajelor din Eforie Sud continuă. Cum arată litoralul sudic largit cu sute de metri exact ca în Mamaia

Lucrările de extindere a plajelor din Eforie Sud continuă. Buldozerele și pompele de nisip ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) au invadat plajele din Eforie Sud, unde lucrările de înnisipare a plajelor sunt în toi.

Citește și Prețuri de restaurant la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Cât sunt nevoiți vizitatorii să scoată din buzunar pentru un pahar de vin fiert, o porție de mici, porumb fiert sau ciocolată de casă 

Potrivit Administrației Bazinale Dobrogea Litoral, la finalul lucrărilor plaja va avea lățimi cuprinse între 100 și 140 de metri, iar înnisiparea submersă va ajunge la lățimi între 200 – 280 de metri.

„Lărgirea plajelor, înnisiparea va conduce la o plajă lată de circa 100-140 de metri pe toate zonele cuprinse între digurile construite în cadrul proiectului”, a declarat Marius Stamat, managerul unei firme constructoare.

În aceste momente se execută penultima etapă a proiectului de înnisipare a plajelor de la Eforie, iar lungimea zonei de proiect este de 5,7 km. Pentru această procedură au fost aduși din lagrul mării aproximativ 3 milioane de metri cubi de nisip, cu ajutorul cărora se vor forma noi porțiuni de plajă de aproximativ 50 de hectare.

Operatorii economici se tem că își vor pierde clienții

Lucrările de înnisipare de la Eforie vor fi gata în 2024, însă până atunci operatorii economici care  își  desfășoară activitatea în apropierea plajei se tem că își vor pierde turiștii.

Cristina Dan este unul dintre antreprenorii care își desfășoară activiatea pe malul mării și care se teme că îi va pierde pe turiștii care îi călcau pragul  tocmai pentru a asculta valurile. Asta din cazuă că acum de pe terasa restaurantului său va vedea doar nisipul.

„Dezavantajul este că ne-a stricat priveliștea și frumusețea acestui loc. Sperăm să fie cât de cât acceptabil și mai sperăm că nisipul să fie fin, așa cum era. La noi era cel mai fin nisip de pe litoral”, a declarat Cristina Dan, administratorul unui restaurant din Eforie, pentru dobrogea.tv.

Cu toate acestea, agentul economic recunoaște că lărgirea plajei vine și cu avantaje precum, reducerea riscului ca afacerea să fie inundată pe timp de furtună.

„Avantajul este că atunci când sunt furtuni apa nu mai ajunge până în terasă”, a mai declarat Cristina Dan.

Citește și VIDEO: România TV, program special de 1 Decembrie. Momente artistice inedite cu cei mai iubiți artiști, imagini spectaculoase de la Paradă și declarații explozive ale liderilor politici