Lucrările la centura localităţii Mihăileşti, începute în iulie 2016, au fost realizate în proporţie de o cincime

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că lucrările la centura localităţii Mihăileşti, judeţul Giurgiu, începute în iulie 2016, au fost realizate în proporţie de 20%, deşi ar fi trebuit terminate în vara acestui an.

RomaniaTV.net
03 nov. 2017, 15:30
Lucrările la centura localităţii Mihăileşti, începute în iulie 2016, au fost realizate în proporţie de o cincime

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Mircea Biban, şi directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, au efectuat vineri o vizită inopinată pe şantierul centurii localităţii Mihăileşti.

„Cu această ocazie s-a constatat din nou o slabă mobilizare a constructorului în şantier, ceea ce a facut ca la ora actuală progresul fizic al lucrărilor să ajungă la doar 20%. A fost remarcată însă o creştere semnificativă faţă de începutul anului, când progresul fizic al lucrărilor era de 4%”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cei ai CNAIR i-au cerut constructorului să prezinte un raport de recuperare a întârzierilor şi că sunt programate vizite săptămânale în acest şantier, pentru monitorizarea progresului lucrărilor. Plăţile către constructori sunt achitate la zi, potrivit CNAIR.

Citeşte şi CNAIR anunţă începerea lucrărilor de remediere pe autostrada Orăştie- Sibiu

”Contractul pentru construcţia variantei ocolitoare a localităţii Mihăileşti, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR S.A şi Asocierea Copisa Constructora Pirenaica S.A.- Copisa Construcţii SRL”, se arată în comunicat.

Construcţia acestui proiect, cofinanţat din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020, a început în iulie 2016 şi ar fi trebuit să fie încheiată în vara acestui an. Noul termen de finalizare al lucrărilor este primul semestru al anului viitor.

Proiectul are o lungime totală de 3,18 km de drum naţional pe patru benzi şi include construcţia a două intersecţii şi a unui sens giratoriu, care ar urma să asigure legături cu Drumul Naţional 6 (DN6, care face legătura între Bucureşti şi Timişoara) şi Drumul Judeţean 412A (DJ 412A, pe ruta Grădiştea-Mihăileşti-Malu Spart).

Citeşte şi CNAIR: 55 de contracte subsecvente pentru deszăpezire, semnate. Valoarea lor depăşeşte 143 milioane de lei