Lucrările la Parcul Drumul Taberei sunt aproape GATA FOTO

Lucrările din Parcul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei au ajuns pe ultima sută de metri. În curând, bucureştenii se vor putea bucura de o zonă ultramodernă.

20 nov. 2014, 10:01

Parcul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei s-a aflat luni bune în lucrări de modernizare şi reamenajare. Acum însă, lucrările din parc au ajuns pe ultima sută de metri şi, cel mai probabil, parcul va fi inaugurat în următoarele săptămâni, potrivit adevarul.ro.

Locurile de joacă pentru copii au fost finalizate, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. Spaţiile de recreere destinate celor mici nu se limitează la obişnuitele leagăne şi balansoare, ci presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, care au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor. În imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi găsite atât cişmele cu apă potabilă şi toalete ecologice, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici. Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund.

În parc va exista şi o pasarelă care preia vizitatorul de pe aleea principală şi urcă cu o pantă de maxim 8% până la o înălţime de şase metri deasupra solului, oferind o imagine panoramică asupra parcului. Continuând pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului şi este din nou preluat de aleea principala. Pasarela este metalică, iar pardoseala de uzură este din material compozit lemn-plastic (WPC), montat cu spaţiu între elemente pentru scurgerea directă a apei provenite din precipitaţii.

CITEŞTE ŞI Cartierele Drumul Taberei şi Rahova vor fi legate printr-un bulevard nou, cu pasaj suprateran