Lucrările la Pasajul Doamna Ghica, deblocate. Nicuşor Dan: „Am semnat contractul de asociere dintre Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractul între Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei.

17 iun. 2021, 14:34
Lucrările la Pasajul Doamna Ghica, deblocate. Nicuşor Dan: „Am semnat contractul de asociere dintre Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2”

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica, devenite un coşmar pentru şoferii care tranzitează Sectorul 2, ar urma să fie reluate. Edilul Capitalei

„Am semnat ieri contractul de asociere dintre Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.

Valoarea totală a investiției este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanțare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice. Am promis bucureștenilor finalizarea acestui pasaj și mă țin de cuvânt”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Primarul general nu a înaintat, însă, vreun termen pentru finalizarea lucrărilor.

Citeşte şi: Primăria Capitalei nu are bani să termine Pasajul de la Doamna Ghica. Nicușor Dan: Lucrările să fie realizate fie de CNI, fie de primăriile de sector

Pe 21 mai, Nicușor Dan spunea că pasajul de la Doamna Ghica ar urma să fie gata la finalul lui 2022, cu o întârziere de un an și jumătate față de ultimele estimări ale Primăriei. Nicușor Dan a invocat atunci lipsa banilor, notează Hotnews.

Pasajul de la Doamna Ghica este la 40% stadiu de execuție, structura de rezistență a pasajului și devierea rețelelor de utilități fiind aproape gata. Lipsește structura metalică (tablierul) deoarece contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat pe 21 august 2020, a fost sistat din lipsa banilor.

Termenul de finalizare avansat anterior de Primărie era 5 mai 2021.

Citeşte şi: Economica.net: Lucrările la Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea au fost abandonate. Muncitorii sunt neplătiţi de trei luni

Lucrarea este realizată de Trustul de Clădiri Metropolitane, una dintre companiile municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea. Valoarea contractului de execuție este de aproape 110 milioane lei fără TVA. Până acum s-au făcut plăți de 21,844,358.77 lei fără TVA.

Aceste date au fost făcute publice de Primăria Capitalei la sfârşitul anului 2020. De atunci șantierul a fost închis.

Citeşte şi: Pasajul Doamna Ghica în varianta cu tramvai. Ce modificări ar putea apărea în trafic