Lucrările la Podul peste brațul Borcea vor fi reluate! Circulația pe o porțiune de pe sensul București-Constanța al A2 se închide

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că începând de luni, circulația pe sensul de mers București-Constanța al A2, în zona podului peste brațul Borcea se va închide.

03 nov. 2023, 11:57
Lucrările la Podul peste brațul Borcea vor fi reluate! Circulația pe o porțiune de pe sensul București-Constanța al A2 se închide
Lucrările la Podul peste brațul Borcea vor fi reluate!

Lucrările la Podul peste brațul Borcea vor fi reluate! Reprezentanții CNAIR au transmis că restricțiile de circulație se vor aplica între 6 noiembrie și 23 decembrie.

Citește și Autostrada Sibiu-Făgăraș mai aproape de realitate! Sorin Grindeanu, anunț de ultimă oră despre licitația pentru tronsonul 2: „CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul”

Lucrările la Podul peste brațul Borcea vor fi reluate!

Pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea circulația va fi închisă pe A2, sensul de mers București – Constanța, între km. 142+885 și km. 148+215,

CNAIR a ținut să precizeze că în zona lucrărilor, circulația va fi deviată pe calea II (Constanța – București), unde se va desfășura în ambele sensuri.

Lucrările de reparații structurale realizate la podul dunărean peste brațul Borcea vor avea o perioadă de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani, anunță CNAIR.

Treabă făcută de mântuială la noul proiect de infrastructură al României

Podul de la Brăila a fost reparat de mântuială. O bandă s-a umplut de crăpături, după ce a fost reasfaltată abia luna trecută.

În ciuda reasfaltării de luna trecută, podul de la Brăila tot se crapă. Proiectul grandios de infrastructură al României nu a avut prea mult noroc.

Crăpăturile apărute în asfalt au fost reparate în noaptea de joi spre vineri fiindcă, pe timpul nopții, podul e închis circulației în această perioadă.

Problemele au apărut la prima bandă de pe sensul Tulcea-Brăila, care a fost reasfalată în urmă cu o lună. Banda a fost decopertată, reasfaltată, şi găurile au apărut în acest asfalt proaspăt turnat. Reprezentanții CNAIR au spus că de data aceasta a fost o problemă cu modul de turnare fiindcă, altfel, nu ar fi avut cum să apară astfel de obstacole atât de repede.

Probleme sunt și cu infiltrațiile de la blocul de ancoraj, unde cablurile principale de susținere ale podului sunt tensionate şi detensionate în funcţie de trafic sau de condiţiile meteo. Sunt infiltrații unde la adâncimi de peste 10-15 metri în pământ, infiltraţii despre care se ştie încă din 2020. Au şi fost găsite soluţii tehnice în acest sens. Iniţial a fost folosită spumă poliuretanică, după care a fost injectată răşină în acele fisuri, iar dacă nici aceasta nu este eficientă atunci vor fi nevoie de săpături în jurul blocului de ancoraj pentru a se crea un perete etanş.

În momentul de față nu se știe exact intervalul de timp în care ar putea fi remediate problemele, însă reprezentanții CNAIR au spus că sunt foarte nemulțumiți de sumele cheltuite pentru construcţia acestui pod, că au plătit pentru un pod bun, nu pentru unul cu probleme.

Citește și Asociaţia Pro Infrastructură contestă imaginea de cel mai bun „drumar” a lui Umbrărescu: „S-a întins mai mult decât îi e plapuma şi profită de lenea CNAIR”