Lucrările la podul suspendat de la Brăila, tot mai avansate. Filmarea spectaculoasă postată de Sorin Grindeanu – VIDEO

Lucrările la podul suspendat de la Brăila avansează rapid. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că au fost montate primele două segmente ale tablierului dom zona centrală a Podului suspendat de la Brăila și alte 38 de segmente din zona centrală a tablierului vor fi montate cu o frecvență medie de două piese pe zi.

30 mart. 2022, 16:16
Lucrările la podul suspendat de la Brăila, tot mai avansate. Filmarea spectaculoasă postată de Sorin Grindeanu – VIDEO

Lucrările la Podul suspendat de la Brăila și drumurile de acces ar trebui să fie finalizate până la finalul anului.

„Au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila! Încă 38 de segmente din zona centrală a tablierului vor fi montate cu o frecvenţă medie de două piese pe zi”, a anunţat ministrul Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai transmis că „operaţiunea este foarte importantă deoarece în cazul în care nu este respectată ordinea de montare există riscul fracturării pilonilor podului!”.

„Toate cele 86 de segmente ale tablierului metalic urmează să fie asamblate până la începutul lunii iunie, anul acesta. Alte 10 segmente de tablier (câte 5 pe fiecare mal) sunt deja în şantier şi urmează să fie montate în zona pilonilor, după ce vor fi asamblate la sol în blocuri compacte. Fiecare segment de tablier are o greutate cuprinsă între 180 de tone şi 300 de tone, iar în total acestea cântăresc 21 de mii de tone”, spune Sorin Grindeanu în postare.

Ministrul Transporturilor a adăugat că lucrările la Podul suspendat de la Brăila şi la drumurile de acces trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Citește și Sorin Grindeanu, ultimele informaţii despre podul suspendat de la Brăila: „Până la sfârşitul anului se va putea circula pe pod”

Citește și Cum arată podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Şoferii ar trebui să poată circula pe el din 2023 VIDEO