Lucrările la secțiunea de vest a autostrăzii M44 din Ungaria au înregistrat progrese semnificative! Hódút Építő Kft, parte a grupului Duna Group, a ridicat în doar trei nopți grinzile podului de peste linia ferată Budapesta – Szeged

Lucrările la secțiunea de vest a autostrăzii M44 din Ungaria care va face legătura cu autostrada M5 Bichișciaba avansează foarte repede. În numai trei nopți compania Hódút Épító Kft, parte a grupului Duna Group, a ridicat grinzile podului de peste linia ferată Budapesta – Szeged. În această zonă, între autostradă și localitatea Szentkirály, compania va construi un drum cu patru benzi care va avea o lungime de 32,2 kilometri.

18 dec. 2023, 17:57

Lucrările la secțiunea de vest a autostrăzii M44 din Ungaria au înregistrat progrese semnificative!

În aceste momente, peste 85% din lucrările de terasament pentru construcția drumului au fost finalizate, iar reprezentanții companiei Hódút Építő Kft spun că vremea bună a contribuit la avansarea proiectului finanțat de Ministerului Construcțiilor și Transporturilor (ÉKM).

Citește și Nici iarna și nici gerul nu opresc lucrările la Autostrada Moldovei! Tunuri de căldură și sistem de iluminat pentru constructorii care muncesc chiar și noaptea

Lucrările la secțiunea de vest a autostrăzii M44 din Ungaria au înregistrat progrese semnificative!

O etapă importantă a acestui proiect este reprezentat de faptul că baza pavajului portant lipit cu ciment este deja finalizată pe jumătate din lungimea secțiunii și este acoperită de un strat de asfalt atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă.

Acum, se realizează construcția bazei de pavaj pe tronsonul 441 între localitățile Nagykörös și Kecskemét, unde efectuează lucrări de reabilitare compania Colas Zrt. Aici, Hódút Épító se ocupă de lucrările de construcție la secțiunea dintre cele două sensuri giratorii care împart loturile autostrăzii M44, care până la finalul anului va fi acoperită cu un strat de asfalt.

Cât despre lucrările la sistemele de scurgere a apei acestea sunt aproape gata, iar în primăvara anului 2024 urmează să înceapă căptușeala șanțurilor.

Hódút Építő Kft este pregătit pentru iarnă

Iarna nu i-a prins nepregătiți pe cei de la Hódút Építő Kft, care s-au gândit la toate. În urmă cu câteva săptămâni, constructorul a început ridicarea unor depozite ce vor fi folosite pentru depozitarea, materialelor ce vor fi utilizate în ianuarie.

Constructorul spune că pe acest tronson bazele de pavaj finalizate au fost acoperite cu un strat de asfalt, care are și un drenaj temporar pentru a se asigura că eventualele precipitații de iarnă nu spală suprafețele deja finalizate.

De asemenea, pe ultimul tronson al autostrăzii M44 se construiesc 14 structuri, dintre care placa de cale care a fost deja turnată pe opt poduri, iar grinzile care au fost deja montate pe toate structurile. Dintre acestea se remarcă podul construit peste linia ferată Budapesta-Szeged, unde Hódút Épító Kft, a ridicat grinzile în numai trei nopți.

Acest record se datorează faptului că lucrările la linia de cale ferată Budapesta-Belgrad, au crescut semnificat tranzitul pe linia Szeged astfel încât închiderea acesteia a fost posibilă doare pentru un timp limitat, punând o oarecare presiune pe constructor care a trecut cu brio acest test.

Încă din vara anului 2022, reprezentanții companiei au cerut sistarea tranzitului trenurilor pe perioada ridicării grinzilor. Aprobările au fost primite în vara anului 2023, iar pentru executarea acestor lucrări a fost întocmit un program extrem de strict, iar în cele din urmă grinzile au fost ridicate cu succes în doar trei nopți.

Apoi, construcția podului a continuat netulburată, iar placa de cale a fost finalizată în noiembrie a acestui an.

Articol susținut de Duna Group.

Citește și Al doilea tronson din Autostrada A0 va fi deschis înainte de Crăciun. Va lega mai multe drumuri naționale din sudul Bucureștiului