Lucrează de 36 de ani pentru a-şi construi o ARCĂ. Un preot crede în sfârşitul lumii VIDEO

Publicat: Marţi, 11 Decembrie 2012 08:28 // Actualizat: Marţi, 11 Decembrie 2012 08:28 // Sursa: RTV.net

Un pastor din America încearcă de aproape 40 de ani să recreeze Arca lui Noe. Bătrânul speră să o termine înainte să moară, dat fiind faptul că are 75 de ani. După o investiţie de trei milioane de dolari, el spune că ar avea nevoie de 50 de milioane pentru a o termina.

Richard Green citea Biblia în anul 1974 când i-a venit cu ideea de a construi o arcă. El spune că Dumnezeu a vorbit cu el. "El mi-a spus: Richard, a fost odată o arcă, şi va mai fi una, construieşte-o ca pe noua ta biserică.", povesteşte Green. O echipă BBC i-a ascultat povestea.

 Doi ani mai târziu pastorul din Maryland a început construcţia clădirii pe un terent aflat lângă o autostradă din zonă. "Eu sunt ca Noe. Ei râd de mine şi mă batjocoresc aşa cum au făcut şi cu Noe. Dar ploaia va veni şi Isus se va întoarce.", a declarat bărbatul.

Când va fi gata, arca va fi dotată cu o sală de aproape două mii de locuri, o şcoală creştină, un liceu, şi un spital. Preotul are şi un site pe internet cu care încearcă să strângă bani şi să atraugă mai mulţi oameni să îl ajute. Până acum, după aproape 40 de ani şi trei milioane de dolari mai târziu a reuşit să construiască fundaţia şi structura de rezistenţă din metal.

Dimensiunile sunt generoase, având peste 14 metri înălţime, 23 metri lăţime şi 120 de metri lungime. Green spune că ar avea nevoie de aproximativ 50 de milioane de dolari pentru a o termina, dar recunoaşte că nicio bancă nu vrea să îi imprumute bani aşa că trebuie să construiască "doar cu voia lui Dumnezeu."

El le povesteşte reporterilor cum aveam la început nevoie de un buldozer, şi Dumnezeu i-a dat cinci buldozere printr-un director al unei companii de construcţii care se numea Hope(Speranţă). În vârstă de 75 de ani Richard Green speră ca lucrarea să fie gata înainte să moară, şi îşi pune speranţa tot în Dumnezeu că îl va ajuta.

Anul trecut adevărata Arcă a lui Noe a fost descoperită în vârful unui munte în Turcia.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
America Arca lui Noe Biblie Dumnezeu Maryland preot construieşte o arcă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mai 14:41
...să îl resusciteze, dar nu a reuşit. Astfel, ea chemat o ambulanţă care l-a transportat la spital.   Citeşte şi Lucrează de 36 de ani pentru a-şi construi o ARCĂ. Un preot crede în sfârşitul lumii VIDEO...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H