Lucrul ăsta se întâmplă o dată la 80.000 de naşteri. Şi totul a fost fotografiat

Există sute de mii de fotografii făcute în timpul nașterilor, însă unele dintre ele sunt aproape unice. Este şi cazul acestui cadru, care nu poate fi imortalizat decât o dată la 80.000 de nașteri!

RomaniaTV.net
18 mart. 2016, 09:39
Lucrul ăsta se întâmplă o dată la 80.000 de naşteri. Şi totul a fost fotografiat

Robin Baker, o fotografă din California care este şi moaşă, a asistat la sute de naşteri, iar la 70 dintre ele a participat în calitate de fotograf profesionist. La una dintre ele a reuşit să surprindă un cadru vizibil doar la 80.000 de naşteri.

Doi tineri din California au optat ca gemenii lor să vină pe lume în apă, acasă. Iar cel care a asistat-o pe mamă a fost chiar partenerul ei. În condițiile în care peste 75% dintre nașterile de gemeni se fac prin cezariană, acest caz a fost cu atât mai special, cu cât totul s-a desfășurat extrem de rapid: bebelușii au venit pe lume înainte ca echipa medicală să ajungă la domiciliul părinților.

Tăticul a fost cel care și-a ajutat soția să nască, iar Robin Baker a imortalizat unul dintre cele mai rare momente: la 30 de minute după ce primul bebeluș a venit pe lume, cel de-al doilea a ieșit în sacul amniotic intact. De altfel, mama care își ținea primul născut în brațe a fost cea care a spart sacul cu unghia, momentul acesta fiind suprins de asemenea de către Robin. Se spune despre cei care se nasc astfel că vor avea un destin măreț…

„A fost o experiență spectaculoasă. Și este o onoare să-ți poți transforma pasiunea într-o carieră”, a declarat Robin pentru buzzfeed.com.