Lucruri de care are nevoie copilul tău ca să trăiască

Cu toţii facem copii dar deşi ei se nasc egali, bebeluşi drăgălaşi, nu toţi evoluează la fel şi de cele mai multe ori responsabili de această diferenţă sunt primii ani de viaţă trăiţi alături de părinţii lor.

RomaniaTV.net
05 sept. 2013, 06:53
Lucruri de care are nevoie copilul tău ca să trăiască

Conjuncturile vietii in care ajung ii ajuta pe unii sa devina adulti de succes, sanatosi, echilibrati si cu incredere in ei sau persoane cu probleme de varii naturi. Nu trebuie sa fii specialist in dezvoltarea copilului ca sa ii dai puiului tau un bun start in viata. Cercetari recente au confirmat ceea ce intuitiv stim cu totii ca trebuie sa oferim din belsug copilului nostru: dragoste, atentie si ingrijirea de baza sunt ceeace are cel mai mult nevoie el.

In continuare sunt cei 8 pasi simpli pe care ii ai de facut ca sa reusesti fara mari eforturi sa iti ajuti copilul sa infloreasca la propriu sub ochii vostri, pe toate planurile: fizic, afectiv, emotional, intelectual.

1. Arata-i iubirea ta

Pare evident dar e confirmat stiintific ca este adevarat: copiii au nevoie de dragoste ca sa traiasca. Grija ta emotionala si suportul tau de parinte ii dau copilului baza sigura de pornire de unde poate sa exploreze lumea in care traieste.

Cercetari de specialitate realizate pe copii care au avut parte de iubire versus ceilalti arata un fapt fara indoiala: dragostea, afectiunea si atentia data copilului in primii sai ani de viata au un efect direct si masurabil asupra dezvoltarii fizice, mentale si emotionale.

Dragostea si atingerea fizica afectuoasa efectiv participa direct la cresterea creierului, afirma specialistii in neurologie de la Universitatea din California, Berkeley.

Cum sa iti arati iubirea pentru copil? Imbratiseaza-l, atinge-l, zambeste-i, incurajeaza-l si joaca-te cu copilul ori de cate ori poti. Este important si sa raspunzi nevoilor copilului de a primi atentie si afectiune. Expertii spun ca este imposibil sa iti rasfeti copilul cu prea multa iubire. Sa fii acolo, prezent langa copil cand el e suparat, va ajuta sa va construiti o relatie solida emotionala si de incredere reciproca. Fii pregatit si inepuizabil sa raspunzi cererilor de atentie si afectiune ale copilului tau inclusiv in vremurile bune; este la fel de important. Altfel va asocia faptul ca el primeste iubire si tandrete si prezenta ta doar cand apare o problema (o imbolnavire, o suparare).

2. Asigura-i nevoile de baza

Pentru ca puiul tau sa fie in stare sa isi dedice energia catre a invata si a se dezvolta intelectual, el trebuie sa fie hranit bine (alimentatia prea saraca in proteine, vitamine si minerale sau prea bogata in calorii pot incetini dezvoltarea si afecta coeficientul de inteligenta al copilului).

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.