Lucruri despre care nu ştiai că te menţin sănătos

Sănătatea ta este un subiect căruia îi acorzi o atenţie sporită şi tocmai de aceea eşti preocupat de ceea ce mănânci, bei şi faci. Este normal având în vedere faptul că dacă sănătatea ta nu este perfectă nu te poţi bucura de ceea ce îţi oferă viaţa. Tocmai de aceea, preocupat fiind de sănătatea ta ai început să renunţi la orice îţi făcea plăcere, dar despre care se spune că nu-ţi fac bine.

RomaniaTV.net
30 apr. 2012, 08:34
Lucruri despre care nu ştiai că te menţin sănătos

Iată câteva lucruri despre care ţi s-a spus că îţi fac rău, care însă îţi pot şi îmbunătăţi sănătatea.

Îngheţata este bună pentru sănătatea ta

Îngheţata face parte dintre alimentele cu un indice glicemic scăzut. Ceea ce înseamnă că este un aliment care eliberează încet zahărul şi, prin urmare, este saţios pentru o perioadă lungă de timp. În plus, îngheţata este făcută din lapte care conţine multe vitamine şi nutrienţi esenţiali pentru sănătatea ta. Printre nutrienţii pe care îi conţine îngheţata se numără: biotina, iod, potasiu, selenium şi vitaminele A, B12, D, K. Potrivit unor studii există o legătură între consumul de lapte şi un risc mai scăzut de hipertensiune arterială, boli la inimă şi cancer colorectal.

Sănătatea ta are de câştigat de pe urma murdăriei

Poţi arunca la gunoi mănuşile de cauciuc. Mizeria este din nou în vogă. Îţi aminteşti de perioada copilăriei în care te jucai în ţărână şi mâncarea era servită cu mâinile goale? S-a descoperit că acea perioadă era mult mai sănătoasă decât în zilele de azi când totul trebuie să fie steril? Persoanele care în copilărie au fost expuse la bacterii, viruşi şi paraziţi au un sistem imunitar mai puternic, ceea ce înseamnă că se îmbolnăvesc mai greu. Iar oamenii de ştiinţă au descoperit următorul lucru: copiii care au crescut alături de un câine sunt mai puţin predispuşi la alergii, iar interacţiunile sociale regulate pot reduce riscul de a dezvolta leucemie cu până la 30%. Toate aceste statistici spun un singur lucru: renunţaţi la săpunurile antibacteriene şi murdăriţi-vă.

Citiţi aici mai mult