Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre fumat

Subiectele despre fumat au stârnit mereu discuţii aprinse. Dacă despre fumat se ştie sigur că afectează într-un mod negativ sănătatea, unii consideră totuşi că se exagerează cu campaniile împotriva acestui subiect dacă facem o comparaţie cu drogurile sau chiar alcoolul, care afectează nu doar sănătatea consumatorilor, ci şi creierul acestora.

12 iun. 2014, 20:28
Lucruri pe care ar trebui să le ştii despre fumat

Cu toate acestea, sunt multe lucruri interesate despre fumat pe care toţi iubitorii de ţigări ar trebui să le cunoască. Până una alta, chiar dacă alegi să fumezi în continuare, măcar să o faci în cunoştinţă de cauză.

Zahărul din ţigări

Aproximativ 20% din conţinutul unei ţigări este alcătuit din zahăr, însă nu toţi cei care suferă de diabet cunosc acest lucru. Şi nu se mai ştie ce efecte are arderea zahărului pentru organism.

Ţigările light

Ţigările light sunt produse prin combinarea tutunului cu CO2 şi supraîncălzite până când tutunul îşi măreşte volumul într-un mod asemănător cu spuma expandată. Apoi tutunul expandat este pus în aceeaşi hârtie ca şi ţigările obişnuite.

CITESTE SI: Ce se întâmplă dacă fumezi şapte ţigări pe zi

Ţigările light şi fumătorii

Fumătorii trag mai puternic din ţigările light şi din cele mentolate decât din ţigările obişnuite ceea ce înseamnă consumul a aceluiaşi nivel de nicotină şi gudron.

Ţigările light

Ţigările light sunt produse cu găuri în jurul filtrului pentru a aera fumul în timp ce se trage din ţigără. Mulţi dintre fumători au învăţat să acopere aceste găuri cu degetele sau buzele şi să tragă un fum mai puternic.

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar al fumătorilor este mult mai solicitat decât cel al nefumătorilor. Din cauza acestui lucru, sângele fumătorilor va conţine mai puţini antioxidanţi, dar, în acelaşi timp, va răspunde mai rapid în cazul atacului unui virus datorită faptului că este mai solicitat.

VEZI SI: Ce se întâmplă cu corpul tău după ce te laşi de fumat

Digestia

Fumătorii aprind de obicei o ţigară după masă pentru a uşura digestia. Din cauza faptului că organismul îşi schimbă priorităţile, de la digestia alimentelor la protejarea celulelor şi a circulaţiei sângelui de toxine pentru ca acestea să nu ajungă în creier, oamenii au impresia că digestia este ajutată de o ţigară.

Atracţie sexuală

Unele persoane, în special bărbaţii, pot fi excitate când văd alte persoane, de obicei femei, care fumează. Acest obicei se numeşte Fetişul fumatului şi afectează un număr destul de mic de oameni.

Ţigări traficate

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aproximativ 25% dintre vândute la nivel mondial sunt traficate.

Obicei

Cei mai mulţi dintre fumători îşi formează acest obicei în adolescenţă, înainte chiar de a avea vârsta legală pentru a cumpăra ţigări.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro