Lucruri pe care aş fi vrut să i le spun mamei

Uneori ni se pare că avem tot timpul din lume să le spunem celor dragi ce înseamnă pentru noi, să vorbim ce în lună şi-n stele cu ei, să mărturisim lucruri de suflet sau să împărtăşim bucurii ori tristeţi. Însă vine o zi când ceea ce este la îndemână devine imposibil. Exact ca în versurile mult prea celebre “cât mai suntem, cât mai sunt, mângaiaţi-i pe părinţi“.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 08:52
Lucruri pe care aş fi vrut să i le spun mamei

Rândurile de mai jos, gândurile unui om ca şi noi, ne dau ocazia să reflectăm…

„În 2006, mama a fost diagnosticată cu cancer de colon. A murit de Crăciun, în 2008, la vârsta de 55 de ani. Eu aveam 32. Cât timp a fost bolnavă m-am gândit să-i scriu o scrisoare în care să-i spun toate lucrurile pe care nu i le-am spus: cât de mult o iubesc şi de ce. N-am apucat să-i scriu acea scrisoare, dar continui să mă gândesc la toate acele lucruri mici pe care aş fi putut să i le spun”.

  • Cum de făceai aluatul de plăcintă aşa elastic? Eu nu reuşesc niciodată. Al meu se fărămitează şi se rupe şi tot timpul merele ies afară. Plăcintele tale erau făimoase, nu se comparau nici cu cele de la faimoasele patiserii. Mă păcăleam spunându-mi că urmându-ţi reţeta o să-mi iasă la fel. N-am reuşit!
  • Îmi pare rău că te-am minţit când mi-ai găsit ţigările în buzunarul jachetei, când eram la liceu! Ţi-am spus: „Nu sunt atât de proastă, mamă. Sunt ale lui Claire. Dar eram proastă şi ştiam asta. Îmi lipseşte până şi mişcarea aceea din ochi a ta care m-a făcut să-mi fie ruşine şi să mă las de fumat de-atunci”.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.