Lucruri pe care iubitul nu trebuie să le ştie despre „fostul”

Sinceritatea este un pilon esential al relatiilor de cuplu, dar prea multa strica, mai ales cand este vorba de detalii referitoare la fostul iubit. Vezi mai jos cateva vorbe pe care o femeie nu ar trebui sa le rosteasca despre fostul iubit in fata actualului partener.

17 iul. 2013, 05:59
Lucruri pe care iubitul nu trebuie să le ştie despre „fostul”

Nu spune: „Toata lumea il indragea”

Mai ales la inceputul relatiei, un barbat nu trebuie sa stie ca concureaza in materie de viata sociala cu fostul partener al iubitei sale. Chiar daca fostul era un tip foarte placut, sociabil, o companie desavarsita in public, actualul partener nu trebuie sa stie asta, motiv pentru care femeia nu trebuie sa spune in veci: „Toata lumea il indragea” sau „Toti il placeau”. Daca pe actualul partener il roade totusi curiozitatea sa afle cum era vazut fostul in grupul de prieteni al iubitei sale, ea ar trebuie sa se limiteze la a spune: „Unii il placeau, altii doar il agreau. Oricum, nu l-au cunoscut chiar atat de bine ca om”.

Nu spune: „Castiga bine”
 

Se stie bine ca barbatii au o sensibilitate sporita cand vine vorba de cat castiga ei, dar si alti barbati. Iar cand acel alt barbat este chiar fostul iubit al actualei partenere, lucrurile se complica. Daca fostul chiar facea mai multi bani, femeia ar trebui sa pastreze pentru sine aceasta informatie, sa nu ii spune actualului partener ca cel din urma avea un venit mai mare decat al lui pentru ca il va face sa se simta incompetent. In loc sa spuna: „Castiga bine”, mai bine spune: „Avea un salariu normal. Oricum, nu salariul conteaza intr-o relatie in care doua persoane se iubesc”.

Nu spune: „Mi-a frant inima”

Sfarsitul unei relatii nu este mai niciodata unul placut, iar o imagine per ansamblu asupra fostei relatii trebuie sa o aiba actualul iubit. Dar acestuia nu trebuie sa I se spuna cat de mult a suferit actuala lui iubita dupa fostul, pentru ca ii va crea senzatia ca traieste intr-o relatie cu prea mult bagaj adus de catre ea. Mai mult, daca o femeie marturiseste iubitului ei ca fostul i-a frant inima marturiseste tacit si ca se mai gandeste la el si ca inca o doare sufletul, iar niciun barbat nu vrea langa el o femeie care sufera in tacere din cauza fostului. Asadar, in loc ca ea sa spuna „Mi-a frant inima”, mai bine spune un adevarul universal valabil: „Toti am fost raniti, toti le-am avut pe ale noastre si am trecut peste ele”.

Nu spune: „O duce de minune

Daca cumva un barbat intreaba el insusi sau este pus in situatia sa afle cum o duce fostul iubit al partenerei sale in prezent, el nu trebuie sa auda raspunsul: „O duce de minune” sau „Ii merge bine”, chiar din gura partenerei, pentru ca astfel ea da de inteles ca inca mai tine legatura cu el, in mod constant chiar. Cel mai bun raspuns este: „Nu mai stiu nimic de el demult, dar banuiesc ca o duce bine”.

Nu spune: „Era bun/prost la pat”

Chiar daca ii ucide curiozitate, un barbat nu trebuie sa stie cat de bun sau prost era la pat fostul partener al iubitei sale. Indiferent daca fostul era bun sau rau, relatia are de pierdut. Un barbat care afla de la iubita lui ca fostul acesteia era prost la pat se intreaba automat: „De ce naibii ai stat atata timp cu el?”. Daca el afla ca fostul era bun la pat, atunci o sa apara frustrarile personale si o sa-si puna mereu intrebarea daca el este mai bun decat celalalt. Cel mai bun raspuns la intrebarea: „Cum era fostul la pat” (intrebare pe care un barbat adevarat nu o pune niciodata) este: „Am avut si momente bune si momente proaste”.

Nu spune: „Era un tip foarte amuzant”

Barbatii adora sa faca femeile sa rada, iar orice femeie de pe planeta cauta „un barbat cu simtul umorului”. Mai mult, fiecare barbat are impresia ca glumele lui sunt cele mai bune, motiv pentru care nu vrea sa stie ca un altul este mai amuzant decat el, cu atat mai mult fostul. Este aceeasi situatie ca la salariu. Actualul nu trebuie sa stie ca fostul era mai amuzant, in opinia iubitei sale actuale, sau ca acesta castiga mai multi bani decat el. Daca cumva el este pus in situatia sa afle cat de haios era fostul, ea, actuala iubita, trebuie sa spuna: „Este cel mai amuzant barbat pe care l-am cunoscut”. (chiar daca strecoara astfel o mica minciuna).

Citeste mai mult pe lyla.ro