Lucruri pe care le afli când te uiţi la urina ta

Culoarea urinei tale este mai importantă decât ai crede: îți dă indicii importante privind starea ta de sănătate. Află ce poți afla atunci când o analizezi.

RomaniaTV.net
10 mai 2014, 07:31
Lucruri pe care le afli când te uiţi la urina ta

Urina transparentă

Dacă lichidul este transparent, înseamnă că ai băut destule lichide și ești destul de hidratată, încât… poți lua o pauză. Este în regulă să bei atât de multe lichide încât urina să fie transparentă, dar nu este nevoie.

Galben deschis, galben-pai
Culoarea care îți arată că bei destule lichide și ești suficient de hidratată pentru corpul tău este galben deschis. Dacă urina ta arată astfel, atunci totul este în regulă.

Galben închis
Dacă lichidul este galben închis, asemănător cu culoarea mierii, organismul îți spune că nu bei destulă apă pe parcursul unei zile. Ascultă-l și bea apă în mod regulat!

Maro închis
O astfel de culoare este îngrijorătoare, pentru că arată mai multe probleme de sănătate: fie ești sever deshidratată și trebuie să bei multă apă, fie ai o problemă cu ficatul. Dacă bei multă apă și culoarea rămâne aceeași, ar trebui să mergi la medic.

Urina cu spumă

Urina are spumă atunci când consumi prea multe proteine sau atunci când ai o problemă cu rinichii. Dacă renunți la carne pentru câteva zile, iar problema persistă, mergi la doctor.

Citeşte mai mult pe Unica.ro