Lucruri pe care n-ar mai trebui să le faci dacă ţii la sănătatea ta

Sănătatea ta ar trebui să fie pe primul loc. Şi dacă este aşa, atunci ar trebui să-ţi faci o listă cu lucrurile la care ar trebui să renunţi.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 05:55
Lucruri pe care n-ar mai trebui să le faci dacă ţii la sănătatea ta

Nu mai mânca alimente procesate şi sănătatea ta va avea de câştigat. În ultimii 30 de ani, alimentele procesate au luat o amploare greu de stăvilit. Adaos sporit de sare, grăsimi, zahăr şi mai puţine fibre, proteine şi nutrienţi sănătoşi. Care este rezultatul? A crescut numărul suferinzilor de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, cancer, diabet.

Nu mai fuma şi sănătatea ta se va îmbunătăţi. Nu este imposibil să te laşi de fumat. Poate dacă te gândeşti că fumatul îţi reduce viaţa cu aproximativ 10 ani, îţi va fi mai uşor. Apoi ar mai trebui să iei în calcul faptul că renunţând la fumat ţi se vor îmbunătăţi semnificativ tensiunea arterială şi circulaţia sângelui, îţi va scădea riscul de a dezvolta cancer, nu-ţi mai expui familia la fumatul pasiv.
 
Nu mai ţine duşmănie şi sănătatea ta se va îmbunătăţi. Furia este o emoţie foarte puternică şi greu de controlat, mai ales când simţi că eşti nedreptăţit. Însă de fiecare dată când te cuprinde o astfel de stare trebuie să te gândeşti dacă merită să suporţi consecinţele nivelului crescut de cortizol: afectează inima, metabolismul şi sistemul imunitar. Un nivel crescut de cortizol este asociat cu o rată crescută a mortalităţii în numeroase studii de specialitate.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro