Lucruri pe care NU trebuie să le cumperi la mâna a doua

Chiar dacă suntem în plină criză economică şi principalul scop al tuturor este să economisească bani, magazinele second-hand nu sunt o soluţie viabilă. Nu te lăsa influenţat de criza economică şi nu cumpăra tot timpul lucruri la mâna a doua. Or fi site-urile de profil pline de oferte pe care nu le poţi refuza, însă poţi să cheltui mai mult pe astfel de lucruri decât dacă le-ai cumpăra noi.

12 iul. 2013, 06:05
Lucruri pe care NU trebuie să le cumperi la mâna a doua

Chiar daca e criza economica, nu cumpara laptop-uri la mana a doua

Este mai indicat sa cumperi un PC la mana a doua decat un laptop. Sansele ca acesta sa fi fost lovit, scapat sau bruscat in orice fel sunt mult mai mari. Iar odata ce a fost lovit, un laptop va putea avea probleme la hard disc, la unitatea optica sau alte parti vitale care pot defecta cand ti-e lumea mai draga. Si unde mai pui ca nu ai nici garantie.

Exceptie: Poti cumpara un laptop second-hand doar din magazine specializate, care le reconditioneaza si iti ofera garantie pentru ele. Ca o garantie suplimentara, poti achizitiona un laptop care a carui reconditionare este garantata de firma producatoare.

Plasmele si LCD-urile nu se cumpara de la second hand, cu atat mai mult cand e criza economica

Aceste televizoare sunt destul de sensibile, iar daca ecranul „moare”, reparatia lui s-ar putea sa te coste mai multi bani decat daca l-ai fi cumparat nou. Desi tehnologia a avansat, iar rata de defectare a televizoarelor a scazut de la 7, la 1% (asta la modelele foarte bune), inca mai apar probleme, a caror rezolvare este destul de costisitoare.

Exceptie: Ai gasit o oferta asa de buna incat nu-ti mai pasa ca se defecteaza televizorul imediat ce ajungi acasa si il bagi in priza.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi ESTE PERICULOS să porţi haine second hand. AFLĂ MOTIVELE – VIDEO