Lucruri pe care oamenii nu mai dau bani

Publicat: Miercuri, 02 Mai 2012 11:02 // Actualizat: Miercuri, 02 Mai 2012 11:02 // Sursa: RTV.net

Până nu demult, oamenii dădeau bani pe orice. Aveau nevoie de ceva, scoteau banul, plăteau şi aveau. De la telefonie, la simplul acces la informatie, totul trebuia plătit. Odată cu dezvoltarea tehnologiei informaţiei şi mai ales după adâncirea crizei economice, oamenii şi-au schimbat priorităţile. Iată un top al lucrurilor pe care oamenii nu mai sunt dispuşi să dea bani.

Foto: aradon.ro

1. Convorbirile interurbane, pe lista lucrurilor pe care oamenii nu mai dau bani

Vă mai aduceţi aminte de vremurile când trebuia să apelaţi întâi centrala de la care operatorul vă făcea legătura cu interlocutorul dorit? Vă mai aduceţi aminte de convorbirile cu taxă inversă? Iar costurile nu erau deloc de neglijat. Acum există abonamente pentru telefonia fixă sau mobilă cu minute incluse care costă foarte puţin. Ca să nu mai vorbim că pofta oamenilor de comunicare poate fi satisfăcută gratis prin intermediul reţelelor de socializare, a messengerului la care se ataşează o cameră web, precum şi a celebrului Skype. Chiar şi televiziunile utilizează Skype-ul pentru a comunica cu echipele de jurnalişti aflaţi pe teren.

2. Oamenii nu mai dau bani pe produsele software

Hackerii îşi fac treaba, iar oamenii s-au obişnuit să nu mai dea bani pe produsele de software. Jocurile video se “crack”-uiesc şi oamenii nu mai dau bani pe ele. Producătorii au luat foarte în serios această problemă a piratării şi întreg mapamondul este într-o continuă luptă de apărare a drepturilor de autor.

3. Filmele nu-i mai conving pe oameni să dea bani pe ele

Lumea s-a obişnuit să vadă filme "trase" din sălile de cinema sau piratate. Filmul este postat pe diverse site-uri de unde oamenii îl descarcă fără să dea bani. Industria filmului a avut mult de suferit de pe urma acestor încălcări are drepturilor de autor. Producătorii au început deja să realizeze filme în tehnologia 3D pentru a-i mai convinge pe oameni să iasă la cinema.

Citiţi aici mai mult

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani criza economică lucruri nu mai dau bani oameni prioritati
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H