Lucruri pe care să le spui copilului zi de zi

Parintii sunt responsabili pentru a-i invata pe copiii lor lectiile importante ale vietii. Mintea unui copil este asemeni lutului umed: indiferent ce micutul aude ori vede va lasa o amprenta de nesters. Copiii sunt inocenti si sensibili si au nevoie de afectiune. Ii poti tine in brate si sa ii inveti ce este valoros, sa incerci sa vorbesti cu ei si nu sa-i instruiesti.

RomaniaTV.net
04 iun. 2018, 06:39
Lucruri pe care să le spui copilului zi de zi

Ca parinte trebuie sa petreci timp de calitate cu ei si, in acelasi timp, sa iti ghidezi viata dupa aceleasi principii pe care le predai micutilor tai – daca vrei ca ei sa te asculte.

Se spune ca vorbele au cel mai puternic impact. Foloseste cuvinte simple care te ajuta sa ii faci pe copii ascultatori ceea ce iti va permite sa ii inveti obiceiurile si valorile pe care trebuie sa le stie.

Iata 5 lucruri pe care sa le spui copilului zi de zi.

1. Te iubesc

Poti incepe ziua spunandu-i asta ori sa depui un pupic pe obrajorii lor pentru a-ti arata afectiunea. Aceste doua cuvinte inseamna enorm de mult pentru puiutul tau. Afectiunea pe care i-o arati il linisteste de fiecare data.

2. Ce-ai facut azi?

Ca parinte este important sa arati interes pentru activitatile lui zilnice. Presupune ca ti-a lasat copilul la gradinita in vreme ce tu esti la munca; dupa ce te intorci acasa, primul lucru pe care il spui este, „Ce-ai facut azi?”. Este intotdeauna grozav sa ii asculti povestind intamplarile prin care au trecut.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.