Lucruri pe care trebuie să le faci dacă lucrezi la calculator

Publicat: Marţi, 08 Martie 2016 22:11 // Actualizat: Marţi, 08 Martie 2016 22:11 // Sursa: romaniatv.net

Munca de birou poate fi dificilă din punct de vedere fizic, mai ales dacă presupune statul la birou în faţa unui computer întreaga zi. Pentru a evita durerile de spate, durerile de gât, problemele cu ochii şi alte afecţiuni sunt necesare aceste mici modificări în rutina ta zilnică.

Foto: talent1-consulting.com

1. Îmbunăţeşte-ţi poziţia

Distanţa dintre ochii tăi şi monitor este foarte importantă. Dacă se află la o distanţă prea mare, pot apărea durerile de spate şi de gât, dacă este prea aproape poate apărea senzaţia de ochi uscaţi. Clipeşte cât mai des pentru a preveni uscăciunea şi iritarea ochilor. Încearcă să clipeşti lent la fiecare 20 de minute pentru a lubrifia ochii. Este recomandat ca distanţa dintre ochi şi monitor să fie cuprinsă undeva în intervalul 50 - 65 cm. Asigură-te că ecranul este poziţionat în aşa fel încât să priveşti uşor în jos, scrie CSID.

2. Hidratează-te

Consumul de apă este esenţial pentru o stare bună de sănătate, dar pe lângă faptul că ajută la pierderea în greutate, o piele mai bună şi mai multă energie, vei avea un motiv în plus să te ridici din când de la birou şi să faci câteva pauze, scrie CSID.

3. Alarma telefonului, noul tău aliat

La fiecare oră, setează-ţi alarma pe telefon sau pe computer. De fiecare dată când se declanşează alarma, ridică-te de pe scaun şi fă o plimbare prin birou. Şi mai bine este să faci o pauză de 20 de secunde pentru fiecare 20 de minute de muncă. Motivul este unul cât se poate de simplu. Ochii tăi au nevoie de relaxare, iar cea mai bună metodă după ce te concentrezi câteva zeci de minute în faţa monitorului este să-i oferi o privelişte îndepărtată.

Pentru a te obişnui cu pauzele în care să faci puţină mişcare o dată la fiecare oră când te afli la birou, pune alarma telefonului să sune. Chiar şi două minute în care te ridici şi mergi pe distanţe scurte după 60 de minute de stat jos pot contracara efectele sedentarismului la serviciu.

4. Măreşte fontul

Conform CSID, un alt truc este mărirea fontului, chiar dacă ai impresia că vezi foarte bine şi cu un font mai mic, întrucât ochii tăi vor parcurge mai uşor textul de pe ecran. Dacă fontul este prea mic, te vei chinui să vezi, ceea ce conduce la dureri de cap şi ochi obosiţi.

Citeşte şi Corpul uman: 7 lucruri pe care nu le ştiai despre ochii tăi

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 mar 23:12
...de birou poate fi dificilă din punct de vedere fizic, mai ales dacă presupune statul la birou în faţa unui computer întreaga zi. Citește mai departe… ...
08 mar 22:34
...Mar 08, 2016Lucruri pe care trebuie să le faci dacă lucrezi la calculatormar, Mar 08, 2016...
08 mar 22:29
... Munca de birou poate fi dificilă din punct de vedere fizic, mai ales dacă presupune statul la...
08 mar 22:22
...mai ales dacă presupune statul la birou în faţa unui computer întreaga zi. Citește mai departe… Citeste mai departe: Lucruri pe care trebuie să le faci dacă lucrezi la calculator ...
1
EUR
4.8731
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H