Lucrurile pe care, probabil, nu le ştiai despre genunchi

Genunchii sunt cei care îţi permit acum să mergi şi să te apleci fără dureri după ce ajungi la vârsta a treia. Crezi că odată cu inaintarea în vârstă genunchii ar trebui să se deterioreze şi să-ţi provoace dureri groaznice? Nu, nu ar trebui să te aştepţi la asta.

RomaniaTV.net
01 dec. 2014, 08:38
Lucrurile pe care, probabil, nu le ştiai despre genunchi

Dacă sunt îngrijiţi cu atenţie, ar trebui să rămână sănătoşi şi în perfectă stare de funcţionare până la adânci bătrâneţi. Iată 7 lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre genunchi şi care te vor ajuta să-ţi atingi obiectul din acest punct de vedere.

1. Sanatatea genunchilor poate fi imbunatatita semnificativ daca scapi de kilogramele in plus

Daca Indicele de Masa Corporala (IMC) este 25 sau mai mare, kilogramele in plus trebuie sustinute de genunchi. Fiecare kilogram in plus adauga 3kg presiune pe incheieturile genunchilor atunci cand mergi si 10 kg atunci cand alergi. Aceasta presiune poate afecta cartilajul genunchiului, conducand in cele din urma la osteoartrita. Acesta este inca un motiv pentru a scapa de toate acele kilograme de care nu ai nevoie.

Citeşte şi SLĂBEŞTI şi câştigi: ŢARA în care FIECARE KILOGRAM în MINUS este un GRAM de AUR câştigat VIDEO

2. Genunchii tai beneficiaza de pe urma urcatului si coboratului scarilor

Insa ai grija ca atunci cand urci scarile sa o faci cu blandete. Adica asigura-te ca toata talpa se afla pe scara, iar genunchiul este flexat si nu drept.

3. Genunchii iti sunt recunoscatori cand mergi pe suprafete moi

Daca, din cand in cand, simti dureri in genunchi este indicat sa mergi pe suprafete moi sau chiar pe iarba.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.