Lucrurile pe care trebuie să le faci înainte de a scăpa de dispozitivele vechi

Te-ai hotărât să scapi de telefonul vechi? Nu te învinuim, mai ales dacă urmează să îl înlocuiești cu un Samsung Galaxy S6 edge, de exemplu. Totuși, înainte de a face pasul acesta, trebuie să ții cont de câteva aspecte.

RomaniaTV.net
23 apr. 2015, 08:54
Lucrurile pe care trebuie să le faci înainte de a scăpa de dispozitivele vechi

În primul rând, trebuie să te asiguri că ai copii ale datelor, în special ale informațiilor pe care nu ai cum să le înlocuiești, cum ar fi fotografiile, video-urile și contactele. Dacă nu folosești un serviciu automat de backup, cum ar fi Backblaze sau Carbonite, va trebui să copiezi fișierele manual, preferabil pe dispozitiv de stocare extern. Pentru diversele telefoane cu Android și iOS, asigură-te că ai activat Google Auto Backup sau iCloud.

Citeşte şi Cum afli cine te-a sunat, fără să îl ai în agendă

De asemenea, nu e o idee foarte bună să te bazezi pe faptul că persoana la care ajunge dispozitivul tău va fi îndeajuns de drăguță încât să șteargă datele și să nu facă nimic răutăcios cu ele. Și să nu crezi că e îndeajuns să ștergi pur și simplu documentele sau să formatezi hard drive-ul.

Robert Siciliano, expertul McAfee în securitate, a cumpărat recent 30 de computere utilizate de pe Craiglist și a accesat informațiile din hard drive cu ajutorul unui expert judiciar. Jumătate dintre cele care fuseseră deja reformatate încă aveau date personale ale utilizatorilor precedenți.

Continuarea pe Playtech.ro.