Ludovic Orban, atac furibund la CCR: Nu se mai schimbă politrucii ăştia. Decizia e o inepţie

Ludovic Orban vine cu un atac dur la adresa CCR. Premierul acuză instituţia că adoptă prea multe decizii care nu sunt în interesele "fundamentale" ale României. Şeful Executivului spune că trebuie schimbaţi "politrucii", care dau decizii "abracadabrante", referindu-se mai ales la decizia privind legea potrivit căreia Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 18:43
Ludovic Orban, atac furibund la CCR: Nu se mai schimbă politrucii ăştia. Decizia e o inepţie

„Decizia CCR mi se pare abracadabrantă, o încălcare flagrantă a Constituției de organismul care trebuie să fie garantul Constituției. Trebuie schimbat ceva. Nu se mai poate. Trebuie schimbați politrucii. Nu pot să înâeleg această decizie, e o inepţie”, a spus Orban. 

Premierul spune că Guvernul a atacat legea prin care o majoritate parlamentară își arogă dreptul de a stabili data alegerilor. Acest lucru a fost făcut în condițiile în care parlamentarii nu răspund pentru votul lor sau opiniile politice.

„Ce se întâmplă dacă o majoritate nu pune pe ordinea de zi proiectul de lege privind data alegerilor? Care e interesul unui parlamentar? Să-și prelungească mandatul. Noi am atacat și Curtea se pronunță pe valabilitatea Hotărârii de Guvern, o asemenea inepție nu am văzut în viața mea. De ce? Că dă ordine Iordache către Dorneanu?”, a mai spus el.