Ludovic Orban a decis! Ce se întâmplă cu pensiile românilor. „Este o discuţie, nu o decizie”

Veştile despre vârsta de pensionare a românilor continuă, astfel după declaraţiile vicepremierului Raluca Turcan din cadrul conferinţei de presă de la Palatul Victoria, premierul Victor Orban a reacţionat.

RomaniaTV.net
09 ian. 2020, 08:52
Ludovic Orban a decis! Ce se întâmplă cu pensiile românilor. „Este o discuţie, nu o decizie”

Premierul României, Ludovic Orban, nu a luat încă nicio decizie în cazul pensiilor românilor, însă a precizat faptul că ar putea fi vorba despre o măsură care să le permite celor care doresc să munceasă peste vârsta de pensionare să nu depindă de diverse aprobări.

„Sigur că este o temă care se discută, posibilitatea ca după vârsta de pensionare, în anumite domenii de activitate, oamenii are doresc să lucreze în continuare să poată să lucreze fără să le mai fie condiţionată posibilitatea de a lucra de nişte decizii administrative care să fie luate fie de un director de şcoală sau un conducător de instituţie publică. Deocamdată e o discuţie, nu e o decizie”, a explicat Orban.

Ludovic Orban susţine că înainte de a lua o decizie despre vârsta de pensionare este nevoie de anumite studii, dar şi de analize pe termen lung şi mediu. Premierul României a reacţionat după ce vicepremierul Raluca Turcan a anunţat faptul că guvernul nu exclude introducerea creşterii opţionale a vârstei de pensionare la 70 de ani.

„V-am spus că în privinţa sistemului de pensionare trebuie făcute nişte analize foarte serioase, trebuie făcute studii de impact, trebuie făcute prognoze pe termen mediu şi lung, trebuie analizate în substanţă toată reglementările care vizează pensiile, în toate domeniile de activitate, trebuie făcut un studiu comparativ cu sisteme de pensii din alte ţări şi abia după aia să facem o modificare mai amplă, care să vină să dea nişte soluţii şi care să permită sustenabilitatea pe termen lung a sistemului de pensii publice din România”, a afirmat Ludovic Orban.