Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva persoanelor care l-au agresat, în timpul mitingului AUR de la Parlament

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a depus plângere penală împotriva persoanelor care l-au agresat, la Parlament, în timpul mitingului organizat de AUR.

15 mai 2023, 15:09
Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva persoanelor care l-au agresat, în timpul mitingului AUR de la Parlament

Ludovic Orban nu se lasă. Fostul premier al României a anunțat că a formulat o plângere penală, către Secţia 17 Poliţie, ca urmare a faptului că a fost agresat la mitingul AUR din fața Parlamentului.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, anunţa încă de vineri că va depune plângere penală împotriva celor care l-au agresat, la Parlament, afirmând că nu face acest lucru ”din ranchiună personală”, că ”o fac pentru că violenţa nu poate fi tolerată în societate”. ”Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenţi, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale”, arăta el.

Citește și: Ludovic Orban : „Am fost lovit cu băţul de la steag, scuipat, lovit şmechereşte, la gambe”. Cum s-a întâmplat totul | EXCLUSIV

”Luni dimineaţa voi depune plângere la poliţie contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violenţa nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenţi, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o postare pe Facebook.

Patru persoane au fost sancţionate de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei pentru că l-au agresat, miercurea trecută, pe fostul premier Ludovic Orban la intrarea în sediul Parlamentului. O altă persoană a primit sancţiuni în valoare totală de 1.500 de lei pentru agresarea parlamentarului UDMR Csoma Botond. Sancţiunile au fost date în urma mitingului neautorizat organizat de AUR, la Palatul Parlamentului.

În total, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.500 de lei, şi a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind tulburarea ordinii publice.