Continuă amenzile pentru mitingul AUR. Suma totală a depășit 80.000 de lei. Ludovic Orban depune plângere penală

Alte 42 de amenzi au fost date de jandarmi în urma mitingului organizat, miercuri, de AUR, la Palatul Parlamentului. În total, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.500 de lei, şi a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind tulburarea ordinii publice.

12 mai 2023, 10:50
Continuă amenzile pentru mitingul AUR. Suma totală a depășit 80.000 de lei. Ludovic Orban depune plângere penală

UPDATE: Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, anunță că va depune plângere împotriva celor care l-au agresat la protestul de miercuri în fața Parlamentului, în timpul protestului AUR.
„Luni dimineața voi depune plângere la poliție contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenți, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri, noi amenzi date după adunările publice din zona Palatului Parlamentului, din 10 mai, organizate de AUR.

Astfel, au mai fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.800 lei. Dintre acestea, au fost date 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, iar 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.800 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

În total, a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind săvârşirea faptei de tulburare a ordinii publice şi au fost date 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 80.500 lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârşit abateri de la cadrul legal.

Sancţiunile au fost date în urma mitingului neautorizat organizat, miercuri, de AUR, la Palatul Parlamentului. Patru persoane au fost sancţionate de jandarmi, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru că l-au agresat pe fostul premier Ludovic Orban la intrarea în sediul Parlamentului. O altă prsoană a primit sancţiuni în valoare totală de 1.500 de lei pentru agresarea parlamentarului UDMR Csoma Botond.

Citește și: Incident halucinant la Constanța! Un elev de șapte ani a mers la școală cu o armă cu lunetă. Tatăl copilului a fost amendat cu 5.000 de lei