Ludovic Orban a explodat şi îl face praf pe Cîţu înainte de congres: „Nu-i e ruşine? Mă scoate el din politică? A trebuit să-i semnez derogare ca să candideze!”

Preşedintele PNL Ludovic Orban a lansat joi seară, cu două zile înainte de congresul liberal, primul atac virulent la adresa contracandidatului său, Florin Cîţu.

23 sept. 2021, 22:22
Ludovic Orban a explodat şi îl face praf pe Cîţu înainte de congres: „Nu-i e ruşine? Mă scoate el din politică? A trebuit să-i semnez derogare ca să candideze!”

Ludovic Orban a dus o campanie cumpătată pentru preşedinţia PNL, ferindu-se să-şi atace frontal contracandidatul, limitându-se la a-l critica punctual pe Florin Cîţu pentru anumite decizii, dar după ultimele declaraţii ale premierului, preşedintele liberal a răbufnit joi seară.

”Eu am aflat de la colegi de-ai mei că va candida, că nu m-a sunat să îmi spună. Am aflat de la colegii pe care i-a chemat la poză. Unii au fost chemați și nu s-au dus, unii s-au dus.

Eu nu am vrut o competiție la șefia PNL pentru a nu diviza partidul. Au dus bătălia în spațiul public, au aruncat cu noroi. M-au atacat de parcă erau din zona PSD. Și premierul a avut excese. Eu am dat replici când a fost cazul să dau replici. Premierul, la moțiunea de cenzură, a spus că a tranșat Congresul. Așa ceva este lipsit complet nu de tact, de bun simț, ci de simț politic să faci așa ceva.

Ludovic Orban: „Eu sunt de 31 de ani în PNL, lui nu i s-a uscat cerneala pe adeziune”

M-a pensionat, a spus că mi-am ales un mod urât de a ieși din politică. Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică? El decide cine intră și cine iese din politică? Nu-i e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL, mi-am dedicat viața ideilor liberale și vine un om, totuși, care este proaspăt, care a trebuit să obțină derogare ca să candideze, i-am votat și eu derogarea. Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nu avea 5 ani vechime, și face el legea, hotărăște el când iese Ludovic Orban din politică? Asta a fost deranjant! Cum să ies din politică? Politica e o vocație.

Florin Cîțu s-a transformat, orice om de pe stradă observă. Eu nu am avut nici fițe, nici aroganțe, nu am fugit de presă.”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, ironii la adresa liberalilor: „Există o soluţie pentru desfăşurarea Congresului PNL cu respectarea măsurii privitoare la numărul de participanţi: să voteze în două serii. Prima serie să voteze cu domnul prim-ministru şi a doua la fel”


loading...
Partenerii noștri