Ludovic Orban a găsit „vinovaţii” pentru mortalitatea record COVID din România: „Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc”

Ludovic Orban a găsit deja "vinovaţii" pentru rata record de mortalitate din România. Premierul spăne că de vină sunt bolile pe care românii deja le au. De altfel, până astăzi, pe teritoriul româniei au murit 7.067 de oameni infectaţi cu COVID, iar ţara noastră se regăselte pe lista celor mai afectate din UE în ultimele luni, la nivelul mortalităţii.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 17:48
Ludovic Orban a găsit „vinovaţii” pentru mortalitatea record COVID din România: „Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc”

Şeful Executivului a susţinut că cele mai multe decese provocate de COVID-19 sunt înregistrate în rândul persoanelor în vârstă cu comorbidităţi.

„Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc. Dacă persoanele care se îmbolnăvesc sunt persoane care au și alte boli sau au vârste înaintate, boala afectează mult mai tare aceste persoane. Se și vede pe statisticile legate de decese că cele mai multe decese sunt provocate de COVID pentru că persoane care au alte boli, alte afecțiuni și, în general, care au o vârstă mai ridicată. Asta este.”, a declarat Orban, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit datelor centralizate de INSP până la 25 octombrie, 95,7% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Totodată, 82,2% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani.

Citeşte şi: Orban, despre o posibilă carantină în Bucureşti: „Evaluăm măsurile adoptate”. Nicuşor Dan: „Poate fi impusă carantinarea zonală”